Pauza / SPORT

Uskoro badminton u kompleksu teniskih terena na Koševu

11.06.2020. 14:28 / Izvor: Akta.ba

Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, koja u ime Općine Centar kao vlasnika i svog osnivača, upravlja teniskim i pomoćnim nogometnim terenima stadiona na Koševu započela je pripreme terena za badminton u okviru ovog sportskog kompleksa.

Badminton je sport koji se igra reketom, a u kojem se susreću ili dva pojedinca ili dva para. U službeni program olimpijskih igara badminton je ušao u Barceloni 1992. godine. Drugi je najpopularniji rekreativni sport na svijetu (odmah iza fudbala) kojim se bavi preko 200 miliona ljudi. 

Muhamed Alaim iz JU "Centar za sport i rekreaciju" istakao je da se osposobljavanjem novog terena za badminton nastavlja ulaganje u infrastrukturu, a sve sa ciljem poboljšanja uslova za sportiste i rekreativce koji koriste pomenute terene.

"Teren za badminton je novina u ponudi JU „Centar za sport i rekreaciju“. Svjetska badminton federacija pokreće novu vrstu badmintona na otvorenom, a s obzirom da u kompleksu teniskih terena imamo slobodnu površinu iskoristili smo je za pripremu terena za badminton. Naš cilj je obogatiti sportsku ponudu i podignuti nivo opremljenosti i samih uslova na sportskim terenima na kojima borave rekreativci i sportisti", istakao je Alaim.

PODIJELI:

TAGOVI:

badminton

Koševo

teniski tereni

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza