Pauza / KULTURA I FILM

Uskoro bi mogao biti otvoren muzej posvećen Oliveru Dragojeviću

07.11.2018. 08:58 / Izvor: Fena

Vela Luka uskoro bi mogla dobiti muzej posvećen velikanu Oliveru Dragojeviću, piše Dalmacija Danas.

"Inicijativa za pokretanje muzeja potekla je od same Oliverove obitelji. Svi znamo da je Oliver rođen u Veloj Luci i da je tu proveo djetinjstvo. Sve svoje ljetne i zimske odmore i svaki slobodni trenutak provodio je u Veloj Luci", rekao je portalu Dragiša Barčot, zamjenik načelnice Vele Luke, koji je otkrio i da se već zna lokacija novog muzeja.

Najprije se razmišljalo o kupnji jedne stare zgrade u centru, a razmatrao se i prostor tamošnjeg Kulturnog centra, no na kraju je odlučeno da će Oliver svoj prostor dobiti u Zadružnom domu.

Riječ je o zdanju sagrađenom neposredno nakon Drugog svjetskog rata, kojem su u prizemlju uredske prostorije, a na katu je nekada bilo kino, dok je danas taj dio mahom prazan i napušten.

Projekt je tek u idejnoj fazi, tako da za sada nema dodatnih informacija o tome kada bi moglo doći do realizacije, kao ni o tome odakle će se točno financirati.

Međutim, Barčot je natuknuo da se razmišlja o prijavi za sredstva iz fondova EU, ali i o tome da se novac prikupi na druge načine. Uz muzej, u planu je da se u Veloj Luci pokrenu i Oliverovi dani, no taj je projekt također tek ideja i nije detaljnije razrađen.

Razmišlja se i o nekim zanimljivim idejama, poput fontane u raznim bojama ili Oliverova kipa u prirodnoj veličini, istaknuo je Barčot.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza