Uskoro prva autobuska stanica od reciklirane plastike u Sarajevu

12.08.2021. 13:52 / Izvor: Akta.ba
Uskoro prva autobuska stanica od reciklirane plastike u Sarajevu

U okviru manifestacije "Festival u Centru", UNDP u BiH, Općina Centar Sarajevo i Sarajevo Film Festival pozivaju građane na odvojeno odlaganje plastične ambalaže u Radićevoj ulici.

U okviru manifestacije "Festival u Centru", UNDP u BiH, Općina Centar Sarajevo i Sarajevo Film Festival pozivaju građane na odvojeno odlaganje plastične ambalaže u Radićevoj ulici, koja će biti upotrijebljena za izradu autobuske stanice u Općini Centar Sarajevo.

Jedan od projekata u okviru inicijative "Gradovi budućnosti - Sarajevo", koji provodi "normal arhitektura", predviđa kreiranje i 3D štampu prve autobuske stanice u Bosni i Hercegovini od reciklirane plastike.

Za izradu stanice potrebno je prikupiti više od 1,5 tona plastike - a prvi korak u tom pravcu je postavljanje posebnih kontejnera za plastičnu ambalažu u Radićevoj ulici tokom trajanja kulturno-kreativne manifestacije "Festival u Centru", od 13. do 20. augusta 2021.

"Pozivamo sve posjetioce manifestacije da svoju otpadnu plastičnu ambalažu usmjere za kreiranje nove vrijednosti i ispravno je odlože u za to predviđene kontejnere u Radićevoj ulici", saopćeno je iz Općine Centar.

Inicijativu "Gradovi budućnosti" provodi UNDP u BiH, u saradnji s Gradom Sarajevo i Općinom Centar Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza