Uspješno završen prvi HPLUS RALLY by Hifa Petrol

10.08.2021. 07:41 / Izvor: Akta.ba
Uspješno završen prvi HPLUS RALLY by Hifa Petrol
OTVORI GALERIJU

HPLUS Rally, prvi bh. rally luksuznih automobila u organizaciji kompanije Hifa Petrol je završen.

HPLUS Rally, prvi bh. rally luksuznih automobila u organizaciji kompanije Hifa Petrol je završen.

Ovaj atraktivni defile krenuo je iz Sarajeva 6. augusta, praveći kratku pauzu za ručak u Banjoj Luci, te posjetu benzinskoj pumpi Hifa Petrol, kako bi učesnici natočili HPLUS Euro 6 premium gorivo, gorivo vrhunske kvalitete i svoja vozila pripremili za ovo putovanje. Nakon Banje Luke, rally je nastavio put ka Grobniku u blizini Rijeke, gdje su svi učesnici uživali u rallyu na stazi automotodroma Grobnik, testirajući do maksimuma performanse svojih automobila. Druženje je nastavljeno u predivnom ambijentu restorana Aerosteak na Grobniku, gdje su učesnici uživali u predivnim delicijama.

Nakon Grobnika, defile vozila je krenuo ka Zagrebu gdje su ljubitelji superautomobila mogli uživati u njima i fotografirati ih ispred hotela The Westin.

Sutradan, ovaj karavan luksuznih automobila nastavio je svoj put ka Beogradu. Beograđani, poznati kao veliki ljubitelji superautomobila, i ovaj put su pokazali veliko interesovanje za HPLUS Rally. Izuzetna posjećenost beogradske publike bila je zabilježena na dvije lokacije - Beton hali i ispred hotela Hilton, gdje su učesnici rallya parkirali svoje limene ljubimce. Obzirom da je Beograd poznat po noćnom životu i dobrom provodu, učesnici su se opustili i uživali na jednom od mnogobrojnih beogradskih splavova.

Već u nedjelju, HPLUS Rally je posjetio Ada Huju, gdje su se svi učesnici takmičili u karting vožnji. Nakon niza uspješnih vožnji, organizovan je defile supervozila na karting stazi, a svi posjetioci taj dan su uživali u izvanrednom pogledu na ove luksuzne četvorotočkaše.

"Veoma sam zadovoljan što smo baš mi organizovali prvi bh. rally luksuznih automobila. Izuzetno mi je drago da je cijeli event prošao u najboljem redu i zahvalan sam svim učesnicima što su odlučili da podrže jedan ovakav događaj i poklone nam povjerenje. HPLUS Rally promoviše sigurnu vožnju i stavljamo poseban naglasak na bezbjednost svih učesnika u saobraćaju. Posebnu zahvalnost dugujemo policijskim upravama Sarajeva, Zagreba i Beograda, koji su omogućili da ovaj event protekne besprijekorno, te nam pružili podršku u vidu policijske pratnje tokom vožnje. Organizacijom HPLUS Rallya željeli smo pokazati da i u Bosni i Hercegovinia ima uspješnih mladih ljudi, kako bi dali primjer mladima da je uz predan rad i trud uspjeh moguć i u našoj zemlji", kazao je Ahmed Ahmetlić ispred Hifa Petrola.

Ovaj događaj ima i svoju humanu stranu. Sredstva prikupljena na HPLUS Rallyu biće donirana udruženju Pomozi.ba za nabavku specijalnih invalidskih kolica za djecu. Tako je i ovog puta kompanija Hifa Petrol još jednom pokazala svoju opredjeljenost ka pružanju podrške zajednici.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza