Uspješno završeni 1. međunarodni skokovi sa vodopada u Jajcu

10.08.2014. 13:16 / Izvor: eKapija.ba

Titulu najboljeg skakača odnio je mostarac Lorens Listo koji je u dvije serije osvojio maksimalan broj bodova, drugi je bio Mladen Cvetković iz Kragujevca, dok je treće mjesto osvojio Ivica Domanović iz Užica.

Prvi međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu završeni su uspješno. Nastupilo je 18 skakača iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Skokovi su se izvodili isključivo na glavu, a stručni žiri u sastavu Vatroslav Andžić – Jajce, Almir Vunić – Jajce, Emir Herc – Sarajevo, Šemsudin Serdarević – Mostar i predsjednik žirija Mirsad Pašić – Mostar, je ocjenjivao skakače u dvije serije. U drugu seriju je prošlo 10 najbolje ocijenjenih skakača iz prve serije.

Titulu najboljeg skakača odnio je mostarac Lorens Listo koji je u dvije serije osvojio maksimalan broj bodova, drugi je bio Mladen Cvetković iz Kragujevca, dok je treće mjesto osvojio Ivica Domanović iz Užica.

"Organizacija je bila odlična, atmosfera idealna, izveo sam dva dobra skoka i doći ću i sljedeće godine", istakao je Listo.

U prelijepom ambijentu pored Jajačkog vodopada u skokovima je uživalo više hiljada posjetilaca.

Moramo spomenuti i skakače koji su u revijalnom dijelu svojim akrobacionim skokovima publiku ostavljali bez daha. Publika u Jajcu je posebno pozdravila jedinu takmičarku Dajanu Dangubić iz Konjica.

"Redovno skačem sa mostarskog mosta i tu nema straha, ovdje je nešto drugo, strah je bio ogroman kao i adrenalin", istakla je skakačica Dajana.

Organizator ovogodišnjih prvih skokova s vodopada bila je JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“, koja je s ovom manifestacijom upisala se u historiju ovog zanimljivog grad u srednjoj Bosni.

"Organizirati prvo takmičenje s vodopada nije bilo lako. Zahvaljujem se nesebičnoj pomoći Općine Jajce koje je bila generalni pokrovitelj, nečelniku Općine Jajce Edinu Hozanu koji je od prvog dana učestovao u samoj organizaciji. Organizacionom odboru, a najviše radnicima Agencije koji su uložili najviše truda, sponzorima te brojnim prijateljima iz Mostara, Zenice i svima onima koji su na bilo koji način pomogli ovu manifestaciju. Moram istači da je sve prošlo u najboljem redu i da će svake godine ovo takmičenje biti sve bolje i bolje. Vodopad je ne samo simbol Jajce već i cijele Bosne i Hercegovine", istakao je direktor Agencije i predsjednik Organizacionog odbora Huso Hadžić.

Foto: Amir Bašimamović

www.agencija-jajce.ba

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza