Vatrene palačinke
Palačinke ispeći na klasičan način, servirati sa džemom, bobičastim voćem i listićima mente. Na zagrijan tanjir nasuti malo rakije od višnje i flambirati.
Priprema:
U posudi umutiti jaja, maslinovo ulje, rastopljeni maslac, šećer, sol,mlijeko i kiselu vodu. Zatim dodavati brašno da se dobije željena gustoća mase za palačinke.
Palačinke ispeći na klasičan način, servirati sa džemom, bobičastim voćem i listićima mente. Na zagrijan tanjir nasuti malo rakije od višnje i flambirati.
Sastojci:
Brašno od spelte 100g
Baršno pšenično 100g
Kukuruzno brašno 50g
Bobičasto voće 200g
Mlijeko natura MI99 6dl
Kisela voda 2dl
Rakija od višnje 0,5dl
Jaja 3 kom
Džem višnja 300g
Maslac 10g
Šećer 2 kašike
Sol ½ kašikice
Ulje 1dl
Listići mente
Prijatno
Foto: Samija Kujraković
*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.
Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.