Pauza / TURIZAM I GASTRO

Vatrene palačinke

12.07.2018. 09:30 / Izvor: Akta.ba

Priprema:

U posudi umutiti jaja, maslinovo ulje, rastopljeni maslac, šećer, sol,mlijeko i kiselu vodu. Zatim dodavati brašno da se dobije željena gustoća mase za palačinke.

Palačinke ispeći na klasičan način, servirati sa džemom, bobičastim voćem i listićima mente. Na zagrijan tanjir nasuti malo rakije od višnje i flambirati.

Sastojci:

Brašno od spelte 100g

Baršno pšenično 100g

Kukuruzno brašno 50g

Bobičasto voće 200g

Mlijeko natura MI99 6dl

Kisela voda 2dl

Rakija od višnje 0,5dl

Jaja 3 kom

Džem višnja  300g

Maslac 10g

Šećer 2 kašike

Sol ½ kašikice

Ulje 1dl

Listići mente

Prijatno

Foto: Samija Kujraković

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza