Veče lažova na Blidinju: "Dobro slaži i ostani živ"

05.11.2019. 08:20 / Izvor: Fena
Veče lažova na Blidinju: 'Dobro slaži i ostani živ'

Dodala je kako se očekuje desetak takmičara, "vrsnih lažova amatera" iz cijele regije koji će se takmičiti za vrijedne "hajdučke nagrade".

Jedinstvena manifestacija “Dobro slaži i ostani živ”, koja se održava već sedamnaestu godinu zaredom, biće održana u subotu, 9. novembra, u motelu Hajdučke vrleti na Blidinju, a organizatori kažu da očekuju desetak vrsnih lažova i najavljuju brojne nagrade i iznenađenja.

"Kao i svake godine do sada, spremili smo bogat zabavni program uz muzičku podršku dragih nam Mokarskih tamburaša. Vrijedna tombola, bogati pokloni za sve goste, poseban gost iznenađenja u revijalnom dijelu programa, te obilje šale i smijeha upotpuniće ovu originalnu manifestaciju", kazala je organizator manifestacije Marija Vukoja Lastvić.

Dodala je kako se očekuje desetak takmičara, “vrsnih lažova amatera” iz cijele regije koji će se takmičiti za vrijedne “hajdučke nagrade”.

Odluku o najboljoj laži donosi žiri okupljen u “Vijeće lažova”, a najviše puta do sada titulom se okitio Marinko Šarić Ćurdušić, koji je pobijedio i prošle godine originalnom pripovijetkom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza