Pauza / SPORT

Velika maratonska utrka kroz Sarajevo i Istočno Sarajevo 26. jula

19.06.2020. 12:50 / Izvor: Akta.ba

U sklopu manifestacije “Two Cities Marathon”, 26. jula ove godine održat će se maratonska utrka od 42 kilometra i štafetna utrka na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva sa oko 1.000 učesnika.

Podršku za održavanje ove manifestacije dalo je i Ministarstvo saobraćaja KS. Tim povodom, danas je održan sastanak resornog ministra Adija Kalema sa organizatorima  utrke – članovima Udruženja “Dečki u plavom”, te predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i KJKP “GRAS”.

Razgovarano je o aktivnostima i mjerama koje je potrebno poduzeti kako bi manifestacija protekla neometano i bezbijedno, kako za učesnike, tako i građane Kantona Sarajevo, s obzirom na važeće mjere zbog pandemije koronavirusa, te u skladu sa detaljima privremene organizacije saobraćaja za vrijeme održavanja utrke.

Staza utrke povezivat će urbano područje grada Sarajeva sa zaštićenim područjem Vrela Bosne, Hrasnicom, Vojkovićima i Lukavicom.

Početak utrke planiran je u 08:00 sati, sa startom na raskrsnici kod Vijećnice. Cilj i proglašenje pobjednika, kao i završna manifestacija planirani su na novoizgrađenom parkingu preko puta Vijećnice oko 15:00 sati.

Pokrovitelji manifestacije su članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kao i  brojni sponzori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza