Veliko interesovanje bh. građana za putovanje na prvenstvo u Brazil

30.01.2014. 11:25 / Izvor: Fena
Veliko interesovanje bh. građana za putovanje na prvenstvo u Brazil

Građani Bosne i Hercegovine pokazuju veliko interesovanje za putovanje na Svjetsko prvenstvo u fudbalu, koje će od 12. juna do 13. jula biti održano u Brazilu, potvrđeno je Feni u bh. turističkim agencijama

Građani Bosne i Hercegovine pokazuju veliko interesovanje za putovanje na Svjetsko prvenstvo u fudbalu, koje će od 12. juna do 13. jula biti održano u Brazilu, potvrđeno je Feni u bh. turističkim agencijama. Dino Imamović iz agencije Sol Azur izjavio je da u ponudi trenutno imaju aranžmane za utakmicu Bosna i Hercegovina - Argentina koja će biti odigrana 15. juna u Rio de Janeiru.

Jeftinija opcija predviđa redovni let iz Zagreba, preko Lisabona, Sao Paola, do Rio de Janeira, i košta 1.999 eura bez taksi, dok aranžaman s polaskom iz Sarajeva preko Istanbula, Sao Paola, do Rio de Janeira košta 2.199 eura, bez taksi.

Aranžmani uključuju tri noćenja s doručkom u Rio de Janeiru u hotelu s tri zvjezdice, a u ponudi su i skuplji aranžmani koji uključuju smještaj u hotelima sa četiri i pet zvjezdica.

"Interes je veliki i već je prodato dosta aranžmana, a uskoro ćemo imati i ponudu za sve tri utakmice koje reprezentacija Bosne i Hercegovine igra u grupnoj fazi", istakao je Imamović.

Adnan Čengić, referent za grupna putovanja u agenciji Centrotours, rekao je da u ponudi imaju aranžmane čarter-letovima za jednu, dvije i tri utakmice.

Aranžman za utakmicu Bosna i Hercegovina - Argentina uključuje čerter-let i dva noćenja u Rio de Janeiru u hotelu s tri zvjezdice i košta 2.355 eura, bez taksi, a u ponudi je i aranžman za dvije utakmice, Brazil - Hrvatska i BiH - Argentina, koji uključuje čarter-let, te tri noćenja u Rio de Janeiru i dva u Sao Paolu, a košta 3.199 eura, bez taksi.

Najjeftiniji aranžman za sve tri utakmice Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi košta 4.500 eura i, osim čarter- leta za Rio de Janeiro, uključuje čarter- letove za Cuiabu i Salvador, gdje reprezentacija BiH igra utakmice protiv Nigerije i Irana.

Direktor agencije M97 Adnan Kaljanac kazao je da su već prodali 20 aranžmana za utakmicu Bosna i Hercegovina - Argentina.

Aranžmani uključuju četiri noćenja u Rio de Janeiru, a koštaju od 2.100 do 2.400 eura, bez taksi.

Kaljanac je naglasio da je interesovanje za sve tri utakmice bilo prilično slabo, ali da pripremaju pojedinačne aranžmane za utakmice BiH - Nigerija i BiH - Iran.

Državljanima Bosne i Hercegovine nije potrebna viza za putovanje u Brazil u trajanju do 90 dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza