Vilsonovo šetalište: "Muzika na ulici"

12.08.2021. 10:33 / Izvor: Akta.ba
Vilsonovo šetalište: 'Muzika na ulici'

U Vilsonovom šetalištu građani imaju priliku slušati mlade muzičare Srednje muzičke škole.

U Vilsonovom šetalištu građani imaju priliku slušati mlade muzičare Srednje muzičke škole. U prirodnom okruženju, sinoć je održan prvi koncert. Ponovni susret već je zakazan za utorak (17.08.2021. godine) u  19:00 sati.

Ahmed Kosovac, vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo inicirao je jedan ovakav događaj, uz saradnju Općine Novo Sarajevo s Vladom Kantona Sarajevo i dovođenja projekta "Muzika na ulici" u Vilsonovo šetalište.

"Muzika na ulici" projekat je Vlade Kantona Sarajevo započet 2019. godine koji se nastavio početkom jula ove godine.

"Mladi muzičari četiri puta sedmično izvode jednosatne koncerte klasične, pop i jazz muzike ispred Gradske tržnice u ulici Ferhadija. Predstavljaju svoje umijeće na gitari, saksofonu i trubi široj publici što je vrijedan i zanimljiv prilog turističkoj ponudi Sarajeva u ljetnim danima. Osim što doprinosi kvaliteti turističke posjete Sarajevu, ovaj projekt je vrijedan jer oplemenjuje naš prostor zvukom umjetnički kvalitetnih melodija. U razgovoru sa sugrađanima i sugrađankama shvatio sam da su izuzetno željni ne samo muzike, nego općenito kulture na ulici i smatram ovo djelimičnim, ali izuzetno bitnim zadovoljenjem njihovih želja. Cilj je da u budućnosti muzika na Vilsu bude svakodnevnica i ka tome ćemo ići", rekao je Kosovac.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza