Volkswagenova buba kakvu još niste vidjeli

29.11.2019. 13:15 / Izvor: Akta.ba
Volkswagenova buba kakvu još niste vidjeli
OTVORI GALERIJU

Ispod unikatne karoserije motocikla nalazi se motor od 79 ccm - zeleni wolkspod, odnosno 212 ccm plavi.

"Buba" se vratila, ali u neočekivanom obliku! Zaljubljenici u Volkswagenov legendarni automobil ne mogu da se pomire da je "buba" po drugi put otišla u historiju i stoga pronalaze kreativne načine da produže vijek svom voljenom modelu, piše yankodesign.com.

Tako je i Brent Walter kreirao interesantnu reinterpretacuju "bube" tako što je upotrebio originalne dijelove ovog automobila i izradio neodoljivi mini motocikl koji je nazvao "volkspod".

Brent, koji se inače bavi izradom unikatnih modela po narudžbini, koristio je blatobrane modela "typ 1" kako bi dobio karoseriju za svoj retro motocikl.

Blatobrani su isječeni tako da zadrže prednju i zadnju signalizaciju, a zatim spojeni u prepoznatljiv polukružni oblik. "Bubin" far postao je prednje svjetlo motocikla, dok je stop svjetlo sa Volkswagenovog automobila upotrebljen je kao zadnje svjetlo dvotočkaša.

Brent je izradio dva modela "volkspod-a" u autentičnim pastelnim nijansama plave i zelene boje koje su krasile i originalne "bube". Dodate su i široke ručke koje podsjećaju na guvernale bicikala iz 90-ih godina.

Ispod unikatne karoserije motocikla nalazi se motor od 79 ccm - zeleni wolkspod, odnosno 212 ccm plavi.

"Buba" je prvi model njemačkog proizvođača automobila Volkswagen, a ujedno i jedan od najpopularnijih i najprodavanijih automobila na svijetu sa preko 21,5 miliona proizvedenih primjeraka.

"Typ 1" proizvodio se od 1938. pa sve do 2003. godine, a zbog velike popularnosti, fabrika Volkswagen je 2008. godine počela da proizvodi i "novu bubu".

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza