Volonteri Tvornice cementa Kakanj u akciji "Let's do it!"

10.09.2012. 10:42 / Izvor: eKapija.ba
Volonteri Tvornice cementa Kakanj u akciji 'Let's do it!'

Uvijek spremna da inicira i učestvuje u programima i akcijama zaštite okoliša, Tvornica cementa Kakanj se uključila i u globalnu akciju pod nazivom "Let"s do it" – očistimo Zemlju za 1 dan. Oko 30 volontera radnika cementare pridružilo se kakanjskim školama, nevladinim organizacijama i drugim subjektima, a zadatak je bio čišćenje obala rijeke Zgošće u centru grada, što je prema ocjenama stručnjaka, jedna od najugroženijih dionica.

"U svakoj prilici nastojimo promovirati zaštitu okoliša i kod naših radnika podizati svijest o značaju njihovog angažiranja u svim aspektima poboljšanja života u našem kolektivu i lokalnoj zajednici, a i šire. Iskreno se nadam da ćemo i na ovaj način potaknuti naše susjede i sugrađane da se odazivaju na ovakve akcije, te da svakodnevno vode brigu o odlaganju otpada, koji je u većini zemalja Evrope danas izvor energije i primanja za mnogobrojne radnike", izjavio je Branimir Muidža, direktor Tvornice cementa Kakanj.

Pored učešća volontera, Tvornica cementa Kakanj je obezbijedila i osvježenje i priručni materijal za učesnike akcije na području općine Kakanj.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza