Vrijedne ruke članica BH Craftsa isplele Sberbank maskotu

28.10.2019. 10:14 / Izvor: Akta.ba
Vrijedne ruke članica BH Craftsa isplele Sberbank maskotu

Sberbank BH klijentima je dala priliku da vode računa o budućnosti svoje djece, i da istovremeno pomognu razvoj bh. preduzetništva.

Sberbank BH klijentima je dala priliku da vode računa o budućnosti svoje djece, i da istovremeno pomognu razvoj bh. preduzetništva. U ponudi se nalazi limitirano izdanje maskote dječije štednje Zmajzi, ručno ispletenog u BH Craftsu.   

Raza, Esma i Amira samo su neke od vrijednih žena koje su ručno plele 200 maskota u šest boja. One su dio humanitarnog projekta o inkluziji žene iz Bosne i Hercegovine, posebno one sa lošijom socio-ekonomskom pozadinom u radni angažman proizvodnje bh. rukotvorina, striktno poštujući standarde pravedne trgovine.

"Sberbank BH posvećuje posebnu pažnju izboru poslovnih partnera, te nam je izuzetno drago što smo ostvarili saradnju sa BH Craftsom. Njihova misija je plemenita i Sberbank BH daje svoj doprinos u ostvarenju cilja", izjavio je Vedran Peršić, direktor marketinga i komunikacija Sberbank BH. "Našim klijetima su ponudili priliku da i sami budu dio ovog projekta, dok istovremeno misle na budućnost svoje djece", dodaje Peršić.

Preduzeće BH Crafts je projekat koji je izrastao iz Udruženja humanitarno društvo Bosanske rukotvorine, te se razvio u uspješan biznis, orijentisan ka izvozu na vanjsko tržište, koji se i dalje uspješno razvija. Danas je BH Crafts zadužen za promociju i prodaju bh. rukotvorina u zemlji i inostranstvu, dok UHD Bosanske rukotvorine i dalje pruža specijalizovane, napredne obuke za žene, u izradi rukotvorina, s ciljem standardizovanja njihovih vještina ručnog rada u tradicionalnim tehnikama pletenja i heklanja.

U ponudi se nalazi 200 pletenih maskota, a oni koji ugovore dječiju štednju i oroče minimalno 1.000 BAM će dobiti Zmajzija.   

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza