Winterville u Mostaru na više lokacija, doček Nove godine uz 'Hladno pivo'

Pauza / KULTURA I FILM

Winterville u Mostaru na više lokacija, doček Nove godine uz "Hladno pivo"

14.11.2019. 09:39 / Izvor: Fena

Mostarce će u Novu godinu uvesti zagrebačka grupa "Hladno pivo", a Zimski grad Mostar "Winterville by Coca Cola" ove godine bit će otvoren 1. prosinca i trajat će do 9. siječnja 2020. godine.

U sklopu Zimskog grada predstavit će se više programskih sadržaja, koji će biti organizirani u suradnji s mostarskim umjetnicima i djelatnicima iz oblasti kulture te izvedeni na pet lokacija u gradu, rečeno je na tiskovnoj konferenciji u Mostaru povodom predstavljanja Zimskoga grada.

Mostarce će u novogodišnjoj noći zabavljati zagrebačka grupa "Hladno pivo", a na dan dočeka Nove godine, 31. prosinca u 12 sati bit će upriličen i dječji doček.

Ove godine zabavu će otvoriti grupa "Twist" i oni će biti uvod u glavni dio programa, a zatim slijedi istarska grupa "Gustafi" te „Hladno pivo“. To je grupa koja će, vjerujem, vrlo energično uvesti Mostarce u Novu godinu- kazao je član Organizacijskog odbora Mili Tiro, inače direktor Mostar Blues & Rock Festivala.

Već idućeg dana nastupit će mostarski "Big Band" koji predvodi Damir Bunoza, a zatim poznata sarajevska grupa „Crvena jabuka“.

Organizatori ističu kako će ove godine Zimski grad biti jedna velika pozornica na potezu od Musale i Korza do Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosaće oživljena nastupima plesnih skupina, glazbenika, akrobata i klaunova.

"Svaku večer u jednom dijelu Wintervillea bit će koncerti lokalnih glazbenika, dok će tijekom dana biti emitiran glazbeni program  na cijelom Šetalištu, kao ugodna zvučna kulisa", poručio je ravnatelj „Mostar Rock School“ Orhan Maslo. 

Inače, "Advent by Wintherville" bit će otvoren 1. prosinca ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

"Advent by Wintherville bit će otvoren ispred Kosače paljenjem prve adventske svijeće na vijencu povodom prve nedjelje došašća", kazao je ravnatelj Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače Danijel Vidović, dodajući kako će programski sadržaj biti kreiran kao jedan spoj tradicionalnih predbožićnih manifestacija koje se inače događaju u Kosači.

"Ove godine poseban događaj bit će „Magic by Winetervill“ koji će biti stacioniran u parku, gdje će se upriličiti posebna bajka s klizalištem za djecu ali i za odrasle, s više zabavnog sadržaja poput gastronomskih sajmova i slično", kazala je Sanela Ćorić Mešić iz Službe za kulturu Odjela društvenih djelatnosti Grada Mostara.

"Market by Winterville" kreće od 14. prosinca i on će obuhvatiti Šetalište, Korzo i Musalu, gdje će biti postavljene sajamske kućice.

Iz Grada Mostara pozvali su pravne i fizičke sobe iz oblasti obrta, ugostiteljstva i trgovine, zainteresirane za najam kućica, da se prijave putem javnog poziva koji će biti dostupan na web stranici Grada Mostara.  

Kompletna organizacija Wintervilla i dočeka Nove godine košta 300 tisuća maraka, od čega je Grad Mostar izdvojio 120 tisuća maraka, dok su ostala sredstva osigurali sponzori.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza