Xiaomi ne žuri da napravi prodor u SAD

30.06.2015. 12:06 / Izvor: B92
Xiaomi ne žuri da napravi prodor u SAD

U Kini je Xiaomi napravio pravo čudo, a svaki model telefona im se prodaje jako dobro, pa je pitanje trenutka kada će ozbiljnije krenuti i na ostala svjetska tržišta.

Čini se da će ipak proći još neko vrijeme prije nego što kineska kompanija Xiaomi otpočne sa prodajom i ozbiljnijim marketingom u SAD. Hugo Bara, nekada rukovodilac Google-a a potpredsjednik kompanije Xiaomi je možda i razočarao mnoge svojom jučerašnjom izjavom po ovom pitanju.

On je naime poručio da iako je Xiaomi zainteresovan da ostavi svoj trag u SAD, kompanija neće imati agresivan pristup da bi to i učinila. Umesto toga, Bara je ponovio planove njegove kompanije da testira tržište u SAD putem prodaje nosivih uređaja, a tu je prije svega mislio na Band narukvice od 15 dolara, kao i slušalice.

U Kini je Xiaomi napravio pravo čudo, a svaki model telefona im se prodaje jako dobro, pa je pitanje trenutka kada će ozbiljnije krenuti i na ostala svjetska tržišta. Bara je ipak spomenuo nekoliko prepreka za ulazak na tržište SAD, a prije svega je tu mislio na sistem subvencija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza