Za najluđu noć Bosanci i Hercegovci biraju evropske i egzotične destinacije

31.10.2018. 13:07 / Izvor: Akta.ba
Za najluđu noć Bosanci i Hercegovci biraju evropske i egzotične destinacije

Iz turističke agencije Relaxtours kažu kako su za proslavu Nove godine kao i do sada najzanimljivijim pokazali Dubai, Istanbul, Jadran, Rim i Italija.

Bliži se kraj godine a nadolazeći novogodišnji praznici dobra su prilika za putovanje u neku od evropskih ili svjetskih destinacija.

Sudeći prema podacima domaćih turističkih agencija loša ekonomska situacija i ovaj put neće biti prepreka da bh. građani najluđu noć dočekaju u nekoj od prijestolnica. Jedan od razloga povećanog broja putovanja iz naše zemlje kako kažu agencije, jeste i dolazak novih aviokompanija u Bosnu i Hercegovinu, čime se povećao i broj destinacija na koje se može putovati avionom po vrlo povoljnijim cijenama nego što je to bilo prije.

Pojedine agenecije već sada imaju spremne ponude u okviru kojih se nalaze uvijek aktuelni evropski gradovi kao što su Rim, Beč, Budimpešta ili Istanbul ali tu su i sve više popularna egzotična putovanja na Bal, Dubai, Maleziju ili krstarenja za koja kako kažu iz agencija ima potražnje. Najeftinija putovanja kreću se već od 60KM.

Iz turističke agencije Centrotours za Akta.ba su kazali da su već sada pripremili 15 zanimljivih turističkih destinacija za koje vlada veliki interes.

"Centrotours je za proslavu Nove godine 2019. u ponudi svojim klijentima izdvojio 15 destinacija. Trenutno imamo u ponudi oko 10-tak polazaka, a kroz nekoliko dana naša ponuda će biti proširena. Kao i u većini turističkih agencija, tako i kod nas i ove godine nezaobilazni su evropski gradovi Prag, Beč i Budimpešta, a pored toga tu su još i Azurna Obala, Bratislava sa Bečom, Istanbul, Barcelona, Toskana, Milano, Pariz, Venecija, Dubai, Krakow, Berlin, Atina, Rim i Dubrovnik", kazali su iz Centrotours-a.

Prevoz na ove destinacije organizovan je autobusom ili avionom, a cijene su kako kažu iz agencije atraktivne.

Pored spomenutih putovanja agencija u ponudi ima i krstarenja za Costa Fortunu – Singapur, te egzotični Tajland i Maleziju.

Dodaju da je trenutno aktuelna super ponuda po sniženim cijenama koja traje do 12. novembra, a nakon tog datuma cijene će biti nešto više.

Iz turističke agencije Relax Tours kažu kako su za proslavu Nove godine kao i do sada najzanimljivijim pokazali Dubai, Istanbul, Jadran, Rim i Italija.

"Ono što smo mi ove godine izdvojili kao našu preporuku su uvijek atraktivne destinacije kao što je Dubai sa polaskom 28.12. – 04.01. putovanje od 7 noćenja obezbjeđen direktan let iz Sarajeva a cijena se kreće od 1599 KM, tu su još Rim sa direktnim letom iz Splita gdje četiri noćenja možete platiti 799 KM, zatim Istanbul koji nudimo u tri termina, gdje ćete za tri noći moći izdvojiti  već od 399 KM, sa direktnim letom iz Sarajeva", rekli su nam iz ove agencije.

Ono što izdvajaju kao posebnu atraktivnu novogodišnju ponudu, jeste krstarenja Nilom u okviru kojeg će svi koji se odluče za ovo putovanje, u devet dana koliko ono traje, već za 1999 KM moći obići Kairo, Piramide u Gizi, Aswan, Komo Ombo , Edfu, Esna, Karnak i predivni  Luksor.

Iz agencije kažu da naši građani sve više žele putovati na Tajland i Bali, egzotične destinacije koje svojom prirodom, znamenitostima i srdačnošću domaćina čine putnike zadovoljnim u svakom pogledu, sa željom da se ponovo vrate vrlo brzo.

Tu su još i bus ture za Veneciju, Veronu, Padovu, Berlin, Graz i Dresden, iz agencije dodaju da je pored ovih putovanja, svakako nezaobilazna i uvijek aktuelna putovanja na Jadran, planine ili terme.

Iz agencije Oktopod Travel iz Bijeljine, kazali su nam da se za novogodišnje praznike najviše traže evropski gradovim kao što su Beč, Venecija, Toskana, Milano ili Istanbul te da uskoro pripremaju i ponudu za Prag, te dodaju da za egzotična putovanja oni trenutno nemaju veliku potražnju. Sva putovanja su organizovana i traju od tri do šest dana.

I.M.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza