Pauza / ŽIVOT I ZDRAVLJE

Zadovoljne žene ne vole pažnju drugih muškaraca

17.05.2014. 11:15 / Izvor: Nezavisne novine

Najnovije istraživanje pokazalo je da se žene koje su srećne i zadovoljne u trenutnoj vezi ili braku drugim muškarcima ne poklanjaju pažnju – ma koliko oni bili privlačni.

I prije nego što odmahnete rukom na rezultate ovog istraživanja, znajte da su i neke ranije studije pokazale da žene ne padaju na izgled zgodnih muškaraca ako su već u srećnoj vezi, piše Ljepota i zdravlje.

U sklopu istraživanja naučnici su sproveli tri eksperimenta gdje su žene ocijenjivale fizički izgled privlačnih muškaraca na osnovu fotografija. Na tim fotografijama muškarci su bili prikazani u određenim radnjama. Žene koje su u vezama bolje su zapamtile sve negativne strane muškaraca koje su vidjele na fotografijama, nezavisno o privlačnosti muškaraca.

Sociolozi koji su radili na istraživanju pojasnili su za magazin Personal Relationships da se njihova otkrića odnose na one žene koje su zadovoljne svojim vezama. One koje nisu srećne sa svojim muškarcima, i te kako uočavaju privlačne muškarce i njihove pozitivne karakteristike.

PODIJELI:

TAGOVI:

#Zadovoljne žene

#privlačnost

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza