al
Zašto je kancelarijska stolica vaš najbolji prijatelj?

Pauza / ŽIVOT I ZDRAVLJE

Zašto je kancelarijska stolica vaš najbolji prijatelj?

12.06.2019. 09:04 / Izvor: Akta.ba

Zbog potrebe za egzistencijom većinu vremena provodimo na poslu, što je dovelo do toga da čak trećinu svog života provedemo sjedeći. S obzirom na to da je u samoj prirodi čovjeka da se kreće, dugotrajno sjedenje može izazvati različite zdravstvene probleme, dok neudobna kancelarijska stolica potpomaže javljanju istih.

Da bi održali zdravlje vas i vaših uposlenika, dizajneri su predstavili ergonomsku stolicu s posebnim akcentom na njenu udobnost, kvalitetu, funkcionalnost i dizajn. Funkcionalnost korisniku omogućava prirodno držanje i slobodu pokreta pružajući mu idealnu podršku za leđa i optimalno zdrav i udoban položaj za sjedenje.

Iako je primarni cilj ergonomske stolice da podrži zdravlje njenih korisnika, istraživanja su pokazala da investiranje u ergonomski namještaj također ima sljedeće prednosti:

Povećana produktivnost – Stolica koja promoviše dobro držanje, podešavanje visine u odnosu na radni sto, kao i udobnost, njeguje efikasnost uposlenika.

Kvalitet rada – Loša uredska stolica uzrokuje bolove u leđima i ukočenost u vratu, što znatno umanjuje efikasnost i kvalitet rada.

Kultura sigurnosti – Ulaganje u ergonomske stolice će dati pozitivniju sliku o vašoj kompaniji koja ukazuje na Vašu posvećenost uposlenicima i njihovom zdravlju.

Kompanija R&S d.o.o. Sarajevu u svojoj ponudi ima različite modele ergonomskih stolica u pogledu dizajna, materijala, boje i raspona cijene. Ponudu asortimana možete pogledati na njihovoj web stranici, a od 13. do 16. juna na Sajmu privrede u Tešnju možete testirati najprodavanije stolice i iskoristiti sajamski popust. 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Pauza