Zašto je kancelarijska stolica vaš najbolji prijatelj?

12.06.2019. 09:04 / Izvor: Akta.ba
Zašto je kancelarijska stolica vaš najbolji prijatelj?

Zbog potrebe za egzistencijom većinu vremena provodimo na poslu, što je dovelo do toga da čak trećinu svog života provedemo sjedeći.

Zbog potrebe za egzistencijom većinu vremena provodimo na poslu, što je dovelo do toga da čak trećinu svog života provedemo sjedeći. S obzirom na to da je u samoj prirodi čovjeka da se kreće, dugotrajno sjedenje može izazvati različite zdravstvene probleme, dok neudobna kancelarijska stolica potpomaže javljanju istih.

Da bi održali zdravlje vas i vaših uposlenika, dizajneri su predstavili ergonomsku stolicu s posebnim akcentom na njenu udobnost, kvalitetu, funkcionalnost i dizajn. Funkcionalnost korisniku omogućava prirodno držanje i slobodu pokreta pružajući mu idealnu podršku za leđa i optimalno zdrav i udoban položaj za sjedenje.

Iako je primarni cilj ergonomske stolice da podrži zdravlje njenih korisnika, istraživanja su pokazala da investiranje u ergonomski namještaj također ima sljedeće prednosti:

Povećana produktivnost – Stolica koja promoviše dobro držanje, podešavanje visine u odnosu na radni sto, kao i udobnost, njeguje efikasnost uposlenika.

Kvalitet rada – Loša uredska stolica uzrokuje bolove u leđima i ukočenost u vratu, što znatno umanjuje efikasnost i kvalitet rada.

Kultura sigurnosti – Ulaganje u ergonomske stolice će dati pozitivniju sliku o vašoj kompaniji koja ukazuje na Vašu posvećenost uposlenicima i njihovom zdravlju.

Kompanija R&S d.o.o. Sarajevu u svojoj ponudi ima različite modele ergonomskih stolica u pogledu dizajna, materijala, boje i raspona cijene. Ponudu asortimana možete pogledati na njihovoj web stranici, a od 13. do 16. juna na Sajmu privrede u Tešnju možete testirati najprodavanije stolice i iskoristiti sajamski popust. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza