Zdravko Čolić nam poklanja spot za pjesmu "Kuća puna naroda"

14.02.2018. 13:18 / Izvor: Oslobođenje
Zdravko Čolić nam poklanja spot za pjesmu 'Kuća puna naroda'

Zdravko​ Čolić obradovao je svoju publiku novim spotom "Kuća puna naroda", koji je objavljen danas na zvaničnom Zdravkovom YouTube kanalu.

Zdravko​ Čolić obradovao je svoju publiku novim spotom "Kuća puna naroda", koji je objavljen danas na zvaničnom Zdravkovom YouTube kanalu.

Spot jednostavne, romantične forme, sniman je u Dubrovniku i zamišljen je kao povratak Zdravka u grad izgubljene ljubavi, mjesta lažne emotivne iluzije. Svojim glasom on želi dotaći ljude, ispričati priču o predivnoj laži. Finalizirajući priču, hrleći ka njemu, stotine ljudi mu se prolaskom kroz predivne i puste dubrovačke ulice pridružuje na plaži. Glavnu ulogu reditelj Aleksandar Kerekeš je povjerio Tijani Šarenac, iskusnom modelu sa velikim međunarodnim iskustvom.

"Ova pjesma, za koju je tekst napisao Gibonni a koja je naša prva saradnja, asocira na mene, na moj otvoreni duh i altruistički pristup ljudima. Svojim glasom želim da doprem do ljudi, i sam tekst pjesme kaže Živote moj, podari mi glas, pjesmama da zagrlim vas", rekao je Čolić.

Tekst pjesme napisao je Zlatan Stipišić Gibonni, autor muzike je Zdravko Čolić, a aranžman i produkciju potpisuje Nikša Bratoš.

"Budući da se dvodnevno snimanje spota odvijalo u otežanim uslovima, svega par dana od proslave Svetog Vlaha kada su ulice bile pune ljudi, zamisao praznih dubrovačkih ulica realizovana je zahvaljujući sjajnoj ekipi Dubrovačkih ljetnjih igara i njihovoj logističkoj podršci, kao i gradu Dubrovniku", izjavio je reditelj Aleksandar Kerekeš Keki.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza