Žene su najsretnije s 25 g., a pod najvećim stresom u 34. godini

13.08.2014. 11:20 / Izvor: 24sata
Žene su najsretnije s 25 g., a pod najvećim stresom u 34. godini

Jedna od pet žena nesretna je upravo zbog stresa i tek 12 posto njih vjeruje kako su žene sretnije nego muškarci. Ženama najveći stres predstavljaju nedostatak novca, zdravstvene tegobe i dobrobit obitelji.

Pritisak na poslu i briga o obitelji za žene su na vrhuncu u 34. godini života, utvrdila je studija britanske kompanije Inner Me provedena na 2000 ljudi. Pripadnice ljepšeg spola tada su pod najvećim stresom, a najsretnije su bile u 25. godini, piše Daily Mail.

Jedna od pet žena nesretna je upravo zbog stresa i tek 12 posto njih vjeruje kako su žene sretnije nego muškarci. Ženama najveći stres predstavljaju nedostatak novca, zdravstvene tegobe i dobrobit obitelji. Također ih brine sreća članova obitelji naročito djece, potvrdilo je istraživanje.

Velik pritisak stvara im strah od gubitka posla i dobrog izgleda, s time da to više brine žene u 30-ima nego pripadnice ljepšeg spola u 20-ima. Polovica njih boji se prekomjerne težine, a 27 posto njih muku muči da njihov trbuh nije dovoljno ravan.

"Nevjerojatno je da žene u manje od jednog desetljeća mogu doći od najsretnijeg do najstresnijeg razdoblja. Važno je paziti na svoje zdravlje, raditi na sebi i biti zadovoljan sam sa sobom kako bi vanjski faktori imali što manji utjecaj na nas", objasnila je britanska nutricionistica Amanda Hamilton.

Foto: Dreamstime

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza