Žene vole Apple, a muškarci Samsung

27.02.2014. 09:36 / Izvor: B92
Žene vole Apple, a muškarci Samsung

Studija koja je istraživala koje mobilne brendove polovi vole došla je do rezultata koji nisu previše začuđujući. Skoro 45 odsto ispitanih žena izjavilo je da je proizvođač njihovih omiljenih smartfona Apple.

Istraživanje, koje je sponzorisala kompanija "KS Mobile", posmatralo je, između ostalog, i da li postoje određene preferense kada su polovi u pitanju.

Skoro 45 odsto ispitanih žena izjavilo je da je proizvođač njihovih omiljenih smartfona "Apple". Jedino područje gdje kompanija nije bila superiorna bila je specifična starosna grupa žena (40-49 godina starosti) unutar koje su se pripadnice ljepšeg pola odlučivale za "Samsung" - njih 36 odsto.

Kada su muškarci u pitanju, priča je drugačija - oni vole "Samsung", tačnije Galaxy naspram iPhonea, iako u pitanju nisu tako veliki brojevi kao kod žena. Jedino su muškarci starosti između 50 i 59 godina bili spremniji da budu viđeni sa iPhoneom u svojim rukama.

Nije veliko iznenađenje da listom dominiraju dva brenda.

Svega 3 odsto ispitanih reklo da je "Nokia" njihov omiljeni brend, 2 odsto se odlučilo za BlackBerry, a Microsoft je omiljeni brend za svega 1 odsto ispitanih osoba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza