ZEOS eko-sistem je povodom Dana planete Zemlje pokrenuo projekat Djeca za djecu

23.04.2018. 14:08 / Izvor: Akta.ba
ZEOS eko-sistem je povodom Dana planete Zemlje pokrenuo projekat Djeca za djecu

Maleni čuvari okoliša su dali svoj veliki doprinos u vidu aktivnosti u pravilnom odlaganju e-otpada, interesantnim radovima, sloganima, plakatima, pjesmicama.

Dan planete Zemlje obilježava se svake godine 22. aprila. Širom svijeta organizuju se brojni događaji posvećeni očuvanju i zaštiti okoliša što ima za cilj zaštitu prirodnih resursa i skretanje pažnje na posljedice koje donosi nemar prema okolišu.

ZEOS eko-sistem je povodom Dana planete Zemlje pokrenuo projekat Djeca za djecu, u sklopu kojeg su održane prezentacije o e-otpadu i reciklaži u: Osnovnoj školi Meša Selimović, Centru Vladimir Nazor, Osnovnoj školi Đulistan, Desetoj osnovnoj školi Ilidža i Osnovnoj školi Grbavica 1.

Maleni čuvari okoliša su dali svoj veliki doprinos u vidu aktivnosti u pravilnom odlaganju e-otpada, interesantnim radovima, sloganima, plakatima, pjesmicama, koje će biti prigodno nagrađene, a na osnovu kojih će zajedno sa ZEOS eko-sistemom pomoći rad Roditeljske kuće – U.G. Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza