U Zenici 30. decembra Željko Samardžić, za Novu godinu Mahir Mulalić i Isak Šabanović

16.12.2021. 16:55 / Izvor: Akta.ba
zenica press

Zenica će biti centar regionalnih novogodišnjih zbivanja.

Zenica će biti centar regionalnih novogodišnjih zbivanja, a što dokazuje i danas prezentirani plan Organizacionog odbora zeničkog zimskog festivala "ZE-ADVENTURE" i "Studengrad". Naime, građane Zenice ove godine, uz strogo poštivanje preporuka Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona, očekuje niz sadržaja koji će zasigurno oduševiti sve prisutne, najavljeno je na danas održanoj konferenciji za medije. 

Naime, svečano otvorenje "Studengrada", u nešto manjem obimu adventurskih kućica zbog koronavirusa, planirano je sutra, 17. decembra, a sve posjetioce u 20 sati očekuje koncert "Romantic benda". Osim umjetničkog programa tokom dana i večeri, sama postavka 12 adventurskih kućica svakako će učiniti da svi posjetioci "Studengrada" osjete duh praznika koji dolaze. 

Posebno će biti interesantan nastup zeničkih DJ-eva i to DJ Benje i DJ Adija Resakovicha, dok će u narednim danima biti realizirani koncerti GIS Benda, Hora Kasiopeja, Zeničkih meraklija i Gruver benda. Radnim danima posjetioce će zabavljati zenički voditelj Edin Sinanović sa radijskim emisijama simobličnog naziva "One man show".

Pored muzičkog dijela programa, u okviru "Studengrada" bit će organizirana i tradicionalna "Grahijada" i to 26. decembra u 12 sati, te počasni bajkerski krug i odlazak Djeda Bajkera u "Dom porodicu".

Nandino Škrbić, u ime Organizacionog odbora za doček nove godine i tehničkog realizatora ovogodišnje manifestacije, pozvao je sve sugrađane da poštuju higijensko-epidemiološke mjere te da programe prate u živom programu na Radio-televiziji Zenica.

"Za Grad Zenicu i gradonačelnika bitan je svaki građanin. Naše festivale, pa i ovaj, pravimo za radio-televizijsko emitovanje. Sve ćemo ispoštovati pa i ograđeni festivalski dio u kojem će moći boraviti maksimalno 300 osoba uz mjeru VTP, ali mi ne možemo zabraniti ljudima da izađu na trg. Imamo malo opuštenije mjere, ali ćemo poštovati sve i pozivamo građane da programe gledaju preko malih ekrana", poručio je Škrbić. 

Još je podvukao kako je za 17 festivalskih dana Gradska uprava izdvojila 100.000 KM, a da je ovogodišnji festival podržala i kompanija "Telemach". 

Posebno su veliko oduševljenje javnosti izazvali sadržaji koji se organiziraju tokom prednovogodišnje i novogodišnje večeri, kada će nastupiti regionalna zvijezda Željko Samardžić i to 30. decembra, dok će u novogodišnjoj noći, 31. decembra, nastupiti Mahir Mulalić, pobjednik "Zvezda Granda", i Isak Šabanović.

Prema riječima Mulalića, ovo je njegov prvi nastup u gradu čelika zbog čega je novogodišnji nastup izazov više za njega.

"Sve Zeničane očekuje dobra zabava i lud provod. Prvi put nastupam u Zenici i drago mi je da će to biti baš na trgu, a svakako sve pohvale idu i organizaciji kao i čitavom programu. U Zenicu uvijek volim doći, a od malih nogu sam kroz sport bio vezan za ovaj grad. Jedva čekam novogodišnju noć, već spremamo neko ludilo, tako da samo opušteno i uživajte", poručio je Mulalić. 

Direktor Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici Miroljub Mijatović otkrio je detalje programa za najmlađe sugrađane, a koji se sastoje iz dva dijela. 

"Program za djecu, osim 31. decembra kada će biti organizovan doček Nove godine od 12 do 13.30 sati za najmlađe, bit će održan i u Bosanskom narodnom pozorištu gdje je planirano pet termina za dvije dječije predstave Dječije omladinske i lutkarske scene. To će ujedno biti i prvi odlazak u pozorište zeničkih prvačića", kazao je Mijatović. 

Koncertne aktivnosti na Trgu Alije Izetbegovića završavaju se 1. januara, a nakon čega se festival nastavlja u online formatu na Radio-televiziji Zenica sve do 7. januara, do kada će biti dostupne i adventurske kućice u "Studengradu".

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza