Sa Hidroinženjering & Economic je lako odabrati pravu rasvjetu

22.03.2018. 16:10 / Izvor: Akta.ba
Sa Hidroinženjering & Economic je lako odabrati pravu rasvjetu

Ako Vam je potrebna rasvjeta, u online prodavnici Hidroinženjering & Economic je asortiman kvalitetne Globo austrijske rasvjete na SNIŽENJU.

Veoma važan detalj u domu predstavlja rasvjeta, koja unosi svjetlost, ali i atmosferu u prostorije. Rasvjetu u domu trebamo promatrati kao nakit za naš interijer odnosno kao detalje koji upotpunjuju i zaokružuju izgled prostora u kojem živimo i dodatno ističu njegove kvalitete.

Odgovarajuća rasvjeta je ključna za stvaranje savršenog ambijenta u dnevnoj ili spavaćoj sobi. Previše svijetla i soba će izgledati hladno i "klinički“. A ako je previše tamna soba će ostavljati dojam tmurne i sive atmosfere.

Stvaranje pravoga ugođaja pomoću rasvjete u kupaonici je vrlo bitno. Prejaka rasvjeta stvara surov ugođaj i osjećaj nedobrodošlice, dok slaba rasvjeta onemogućuje obavljanje željenih „poslova“. Stoga, donosimo nekoliko savjeta kako izabrati odgovarajuću rasvjetu za Vaš dom.

Stropna rasvjeta – upadljivim dizajnom lustera možete dobiti odličan efekt i unijeti dašak glamura u dnevni boravak. Lusterima dobivate najbolje raspršenu svjetlost po prostoriji. Ipak pripazite i na lošu stranu jer previše svjetla učit će Vašu sobu hladnom. Razmislite o ugradnji prekidača kojim možete kontrolirati jačinu svjetla. Zidna svjetla dobar su način stvaranja osjećaja topline i dobrodošlice. Postavljena iznad mjesta za sjedenje (stolci, kauči, fotelje) mogu stvoriti osjećaj različitih zona u prostoriji te je na taj način učiniti većom.

Rasvjeta kupaonice zahtijeva slojevitiji pristup od drugih prostorija u domu. Stoga, da biste postigli željeni efekt trebat će Vam nekoliko različitih vrsta rasvjetnih tijela: reflektori iznad kade i tuša, ugradbene lampe oko ogledala, kvalitetne zidne lampe i tek ćete tada dobiti željeni učinak. Svakako valja koristiti i led rasvjetu koja se postavlja u pod ili niz cijelu dužinu kade kako biste noću dobili ugodnu i opuštajuću atmosferu. Rasvjetu postavite na različite prekidače kako biste sami mogli birati jačinu svjetla – dakako ovisno o vašem raspoloženju.

U spavaćim sobama zidna svjetla pozicionirana su s obje strane kreveta te pružaju idealno svjetlo za čitanje. Lampe na rasklapanje odličan su izbor jer, pravilno postavljene, mogu se pružati i preko kreveta. Toaletni stolići moraju biti osvijetljeni s obje strane kako bi se izbjeglo stvaranje tamnih sjena preko lica. Usklađivanjem svjetiljki na noćnim ormarićima unosite simetriju i hotelski ugođaj u spavaću sobu te stvarate idealno osvjetljenje. Jedan od velikih plusova su svakako prekidači npr. iznad kreveta, kako za paljenje i gašenje svjetla ne bi morali ustajati iz toplog kreveta.

Ako Vam je potrebna rasvjeta, u online prodavnici  Hidroinženjering & Economic kompanije je sav asortiman kvalitetne Globo austrijske rasvjete na SNIŽENJU. Diskont.ba je vaš najbolji izbor.

Više o sniženju možete pogledati ovdje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza