Zašto je dobar hladan tuš?

04.06.2018. 14:15 / Izvor: Akta.ba

Tuš baterija Rubineta će vam pomoći da uživate u svakoj sekundi svog tuširanja.

Tuširanje spada u svakodnevni ritual, to je sastavni dio obavezne higijene svake osobe. Kod većine ljudi, međutim, postoji dilema kakvom se vodom tuširati pa ljekari savjetuju da je kod biranja vode za tuš idealna temperatura od 37 stepeni, koja se postepeno smanjuje.

"Samo da odem pod tuš i krećem" rečenica je koju nerijetko izgovaramo, jer je tuširanje dio ne samo higijene, već i način da se relaksiramo na brzinu i obnovimo energiju za buduće obaveze.

Hladan tuš jača imunitet, ubrzava metabolizam, poboljšava cirkulaciju, regulira tjelesnu temperaturu, produbljuje disanje, skuplja pore na koži, podstiče proces detoksikacije, ublažava simptome depresije, hidrira kožu.

Mnogi vole dugo da se tuširaju. No, tuširanje ne bi trebalo trajati duže od 10 minuta, a vodu bi trebalo podesiti na 37 stepeni pa da se postepeno smanjuje ka hladnoj temperaturi. Pojedini ljudi tuširaju se isključivo hladnom vodom, posebno u ljetnom periodu. Hladna voda nekad je bolja za tuširanje zato što jača imunitet, ubrzava metabolizam, poboljšava cirkulaciju, regulira tjelesnu temperaturu, produbljuje disanje, skuplja pore na koži i podstiče proces detoksikacije.

Nekoliko minuta ili samo sekundi tuširanja hladnom vodom daje organizmu energiju i, prije svega, razbuđuje ga, što je posebno važno onima koji se ujutro teško bude za školu ili posao. Postoje čak istraživanja koja su pokazala da tuširanje hladnom vodom nekoliko minuta može ublažiti simptome depresije, a hladna voda bolja je i za kosu i za kožu. Vruća voda isušuje kosu i kožu, a hladna je hidrira.

Hladnom vodom troši se takođe i manje energije, a ako tome još dodate i štedne tuš ručice, količina vode kod tuširanja sigurno će se smanjiti, tako da svakodnevno tuširanje neće smanjiti vaš budžet.

Tuš baterija Rubineta će vam pomoći da uživate u svakoj sekundi svog tuširanja.

Više informacija o Tuš baterija Rubineta možete pronaći ovdje

Vaš Diskont.ba uvijek uz vas.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza