Zrinjski slavio u Skenderiji

22.01.2018. 14:20 / Izvor: Sport.sport.ba
Zrinjski slavio u Skenderiji

Košarkaši Zrinjskog pobijedili su u subotu u Skenderiju ekipu Bosne Royal rezultatom 84:79 u derbi meču 14. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Košarkaši Zrinjskog pobijedili su u subotu u Skenderiju ekipu Bosne Royal rezultatom 84:79 u derbi meču 14. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Dobar meč viđen je u Sarajevu, a na kraju su gosti iz Mostara osvetili poraz u nedavnom susretu Druge ABA lige, piše portal sportsport.ba.

Dobro su domaći otvorili meč. Poveli su 18:7 nakon šest minuta igre i činilo se kako će ponovo utakmica ići potpuno na njihovu stranu. Međutim, gosti nisu dopustili da ih Bosna Royal slomi već prvim minutama meča. Do kraja prve dionice su odradili sjajan posao i nakon deset minute igre bilo je samo plus četiri, 24:20.

Bosna je kontrolisala rezultat tokom kompletne druge četvrtine. Imali su konstantno vodstvo, ali je Zrinjski ponovo odigrao mnogo bolje završnicu četvrtine i došli su do izjednačenja na poluvremenu, 40:40.

Zrinjski je u nastavku kontrolisao rezultat. Mostarci su radil jako dobar posao na parketu, nisu dozvoljavali Bosni previše prostora. Nakon 30 minuta igre imali su šest razlike 54:60, a u završnici meča su uspjeli da zakomplikuju sve i da dovedu u pitanje pobjedu.

Bosna je došla na minus dva na 25 sekundi do kraja, Ramljak pogađa dva bacanja, da bi potom Bredford trojkom smanjio na 79:80 na sedam sekundi.

Ramljak potom sa linije slobodnih pogađa jedno bacanje, ali skače u napadu i pogađa za prednost 79:83. Tu je bio kraj Bosninih nadanja i gosti su došli do trijumfa.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Marko Ramljak sa 17 poena, dok je kod Bosne Royal Bradford ubacio 24 koša.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza