Lokalitet bivše kasarne u Semizovcu uskoro privredno-industrijska zona

Preporučujemo

Lokalitet bivše kasarne u Semizovcu uskoro privredno-industrijska zona

Kasarna u Semizovcu, koju je Vlada FBiH dala na korištenje Općini Vogošća, trebala bi u budućnosti da postane privredno-industrijska zona.

23.03.2017. 17:21 / Izvor: Fena

Kasarna u Semizovcu, koju je Vlada FBiH dala na korištenje Općini Vogošća, trebala bi u budućnosti da postane privredno-industrijska zona. Namjera Općina je da na tom prostoru izraste moderan kompleks, privlačan za investitore, ali istovremeno i da bude na raspolaganju stanovnicima ove općine, saopćeno je iz te općine.

Općina je pokrenula i izradu regulacionog plana (RP) Privredna zona Semizovac kojim će se na ovom lokalitetu planirati izgradnja privrednih objekata sa pratećim sadržajima. Usvajanjem ovog RP-a i u skladu sa zakonskim propisima, definisat će se svi uslovi korištenja zemljišta.

Prednost ovog lokaliteta je u tome što se nalazi pored magistralnog puta Sarajevo- Tuzla i u blizini koridora Vc, kao i zbog činjenice što se na ovom prostoru nalazi potrebna infrastruktura, pa će svi oni koji žele ulagati i otvarati nove firme moći to uraditi u relativno kratkom vremenu. Industrijska zona u Semizovcu zamišljena je i kao prostor za otvaranje tzv. čiste industrije, bez štetnih uticaja na okoliš, što će otvoriti mogućnosti da se uz povoljan poslovni ambijent građanima ponude  i drugi ugostiteljski, sportski i rekreativni sadržaji, navodi se u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Preporučujemo