Kompanija dm podržala Udruženje za sport i rekreaciju invalida Općine Novi Grad Sarajevo

29.10.2021 11:24:08
dm drogerie markt donacija škola kuglanja

Udruženju za sport i rekreaciju invalida Općine Novi Grad Sarajevo iz Sarajeva kompanija dm drogerie markt donirala je 1.500 KM za organizaciju Škole kuglanja uz inkluziju.

Podrška razvoju dječijeg sporta širom BiH

Udruženju za sport i rekreaciju invalida Općine Novi Grad Sarajevo iz Sarajeva kompanija dm drogerie markt donirala je 1.500 KM za organizaciju Škole kuglanja uz inkluziju.

Vitrine ovog uzornog sportskog kolektiva krasi 270 pehara i drugih nagrada koje su osvojili na brojnim tradicionalnim kantonalnim i državnim takmičenjima.

Udruženje danas ima deset sportskih sekcija u kojima je uključeno više od 200 invalida raznih kategorija invalidnosti, a najviše je djece i omladine s invaliditetom. Posebnu pažnju upravo posvećuju radu s mladima i njihovom uključivanju u sport i rekreaciju pa se po tome ubrajaju među najkvalitetnije i najmasovnije invalidske organizacije u Federaciji Bosne i Hercegovine. U proteklim godinama više puta su organizovali školu plivanja, sportskog ribolova, školu streljaštva, kuglanja te školu skijanja.

„Cilj nam je da podstičemo i afirmišemo invalidski sport s krajnjom svrhom motivacije i popularizacije mladih da kroz sport i sportska druženja osjete sve radosti koje fizička kultura pruža. Nastojimo da sport bude dostupan za sve osobe s invaliditetom. U ovoj Školi kuglanja uz inkluziju sudjelovat će naši osnovci i srednjoškolci“, kaže Zijad Kamarić, predsjednik UO Udruženja, izražavajući zahvalnost kompaniji dm na ovoj donaciji.

Inače, osim ovog Udruženja, kompanija dm je u okviru projekta 4. dm Ženske utrke dječijim sportskim klubovima i udruženjima širom BiH, koji aktivno djeluju u posljednje dvije godine, odlučila donirati sredstva potrebna za rad i realizaciju različitih aktivnosti: uređenje sportske sale, nabavka sportske opreme i rekvizita, finansiranje odlazaka na takmičenja, organizacija treninga ili priprema, organizacija sportskih takmičenja i angažman stručnjaka za rad sa djecom te ostalih aktivnosti kojima se podstiče uspješan sportski razvoj djece i omladine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi