dm drogerie markt donacija škola kuglanja

Filantropi

Kompanija dm podržala Udruženje za sport i rekreaciju invalida Općine Novi Grad Sarajevo

Udruženju za sport i rekreaciju invalida Općine Novi Grad Sarajevo iz Sarajeva kompanija dm drogerie markt donirala je 1.500 KM za organizaciju Škole kuglanja uz inkluziju.

29.10.2021 11:24:08 / Izvor: Akta.ba

Podrška razvoju dječijeg sporta širom BiH

Udruženju za sport i rekreaciju invalida Općine Novi Grad Sarajevo iz Sarajeva kompanija dm drogerie markt donirala je 1.500 KM za organizaciju Škole kuglanja uz inkluziju.

Vitrine ovog uzornog sportskog kolektiva krasi 270 pehara i drugih nagrada koje su osvojili na brojnim tradicionalnim kantonalnim i državnim takmičenjima.

Udruženje danas ima deset sportskih sekcija u kojima je uključeno više od 200 invalida raznih kategorija invalidnosti, a najviše je djece i omladine s invaliditetom. Posebnu pažnju upravo posvećuju radu s mladima i njihovom uključivanju u sport i rekreaciju pa se po tome ubrajaju među najkvalitetnije i najmasovnije invalidske organizacije u Federaciji Bosne i Hercegovine. U proteklim godinama više puta su organizovali školu plivanja, sportskog ribolova, školu streljaštva, kuglanja te školu skijanja.

„Cilj nam je da podstičemo i afirmišemo invalidski sport s krajnjom svrhom motivacije i popularizacije mladih da kroz sport i sportska druženja osjete sve radosti koje fizička kultura pruža. Nastojimo da sport bude dostupan za sve osobe s invaliditetom. U ovoj Školi kuglanja uz inkluziju sudjelovat će naši osnovci i srednjoškolci“, kaže Zijad Kamarić, predsjednik UO Udruženja, izražavajući zahvalnost kompaniji dm na ovoj donaciji.

Inače, osim ovog Udruženja, kompanija dm je u okviru projekta 4. dm Ženske utrke dječijim sportskim klubovima i udruženjima širom BiH, koji aktivno djeluju u posljednje dvije godine, odlučila donirati sredstva potrebna za rad i realizaciju različitih aktivnosti: uređenje sportske sale, nabavka sportske opreme i rekvizita, finansiranje odlazaka na takmičenja, organizacija treninga ili priprema, organizacija sportskih takmičenja i angažman stručnjaka za rad sa djecom te ostalih aktivnosti kojima se podstiče uspješan sportski razvoj djece i omladine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi