Intesa Sanpaolo Banka Inspirisani srcem

Filantropi

Intesa Sanpaolo Banka i Visa zajedno sa korisnicima kartica prikupili 36.000 KM za porodilišta u BiH

Prvog oktobra/listopada ove godine započela je osma po redu kampanja Inspirisani srcem, koju već tradicionalno organiziraju Intesa Sanpaolo Banka i kompanija Visa.

18.11.2021 12:20:59 / Izvor: Akta.ba

Prvog oktobra/listopada ove godine započela je osma po redu kampanja Inspirisani srcem, koju već tradicionalno organiziraju Intesa Sanpaolo Banka i kompanija Visa. Kampanja je trajala mjesec dana, a podrazumijevala je da korisnici Visa Inspire kartice ove Banke, prilikom plaćanja u trgovinama koriste isključivo karticu i time daju svoj doprinos ovoj kampanji. Od svake pojedinačne transakcije koju su korisnici napravili tokom oktobra/listopada, a bez ikakvog troška za korisnika kartice, Visa i Intesa Sanpaolo Banka izdvojili su 0,10 KM u humanitarne svrhe.

"Raduje nas činjenica da ovu izuzetnu kampanju svake godine prezentiramo javnosti i našim klijentima, i da je apsolutno svi u velikoj mjeri podržavaju, a to govore i brojevi obavljenih transakcija. Ove godine, što nas posebno veseli, imamo najveći broj transakcija, te smo sretni da će odabrana porodilišta u BiH ove godine dobiti 36.000 KM, a za koje će Banka nabaviti opremu koja im je od prijeke potrebe za novorođenu djecu, naše buduće sugrađanke i sugrađane", izjavio je Marco Trevisan, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke BiH.

Prikupljeni budžet u ovogodišnjoj kampanji, bit će podijeljen u dva jednaka dijela te će biti namijenjen za dva porodilišta. Prvo porodilište kojem će biti dodijeljena donacija u vidu opreme jeste ono koje djeluje u okviru Javne zdravstvene ustanove – Opšte bolnice "dr. Mladen Stojanović" iz Prijedora, te porodilište u sklopu Županijske bolnice "Dr. fra Mihovil Sučić" iz Livna.

Također, bitno za istaći je da su ovaj projekat medijski podržali RSG radio i portal Klix.ba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi