Uz financijsku pomoć Općine Velika Kladuša instalirana peć za grijanje u OŠ "25.novembar"

15.12.2021 13:15:07
Instalirana peć za grijanje u OŠ

Ova aktivnost realizirana je u okviru projekta prekogranične saradnje pod nazivom "Razvoj energetski učinkovitih mreža gradova i općina u prekograničnom području"

Uspješnom realizacijom aktivnosti koje su se odnosile na aktivnosti uređenja kotlovnice i instalacije peći na pelet, u OŠ "25. novembar" uspješno je instalirana i stavljena u funkciju peć za grijanje, čime je riješen veliki problem učenicima i nastavnom osoblju ove škole, odnosno osiguran je način grijanja za vrijeme tekuće zimske sezone.

Ova aktivnost realizirana je u okviru projekta prekogranične saradnje pod nazivom "Razvoj energetski učinkovitih mreža gradova i općina u prekograničnom području", koji se sufinancira se preko projekta "I.N.G.R.I.D", odnosno Interreg-IPA-CBC Hrvatska – BiH – Crna Gora, a čiji je partner i Općina Velika Kladuša.

Ukupna utrošena sredstva za rekonstrukciju i instalaciju peći iznose 62.160 KM, od čega 85% ukupnog iznosa, tačnije 52.836 KM čine bespovratna sredstva EU fondova.

Elvedin Miljković, šef Odsjeka za pripremu i implementaciju projekta pri Općini Velika Kladuša…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi