Google My Business - Alat za upravljanje informacijama o vašem biznisu

27.06.2022 08:38:53
Lilium Digital Google My Business

Google My Business je alat koji omogućava da upravljate informacijama o vašem biznisu koje se prikazuju na Googleu, Google Mapama ili Google + mreži

Google My Business je alat koji omogućava da upravljate informacijama o vašem biznisu koje se prikazuju na Googleu, Google Mapama ili Google + mreži. Drugim riječima, on omogućava da napravite profil svoje kompanije na Googleu koji će biti vidljiv sa desne strane Google rezultata na desktopu, ili unutar rezultata na mobilnoj verziji. Jedan ovakav kompanijski “profil” sadrži informacije o: lokaciji (adresa i mapa), broj telefona, link na web stranicu, gumb za poziv, radno vrijeme, recenzije drugih kupaca, fotografije i drugo.

Google My Business nije samo alat

Ukoliko se ispravno koristi može čak i da poveća prihode i isporuči vrijedne informacije o vašim kupcima. Iako ste svjesni činjenice da vas potencijalni kupac može pronaći na različite načine, morate se pobrinuti da svi ovi načini budu lako dostupni i da poboljšaju šansu da korisnici dođu do vas brzo i postanu vaši zadovoljni kupci.

Google My Business pozicionira vaše biznis informacije mnogim potencijalnim kupcima upravo onda kada ih zanima vaš proizvod ili usluga. Ovaj alat poboljšava interakciju sa kupcima, ali i vašu SEO poziciju.

“Ukoliko vam je potrebna pomoć ili savjet vezan za digitalno oglašavanje, zatražite ponudu, a mi ćemo vam se javiti sa najboljim rješenjem za vaš biznis”, poručuju iz Lilium Digital.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak