BH Telecom podržao održavanje XVIII Sportskih igara paraplegičara i oboljelih od dječije paralize

01.08.2022 12:04:29
bh telecom sportske igre paraplegičara savez paraplegičara invaliditet

Podrška BH Telecoma Savezu paraplegičara i oboljelih od dječije paralize FBiH traje nekoliko godina, a biće nastavljena i ove godine

Savez paraplegičara i oboljelih od dječije paralize FBiH, koji postoji i djeluje više od 40 godina, svakodnevno doprinosi  samoosnaživanju osoba sa invaliditetom, kroz njihovo zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju, kao i putem brojnih aktivnosti koje jačanju svijest u javnosti o pravima ove kategorije građana.

Podrška BH Telecoma Savezu paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Federacije Bosne i Hercegovine traje nekoliko godina, počev od 2015., a biće nastavljena i ove godine, kroz podršku održavanja Međunarodnog otvorenog prvenstva – XVIII Sportskih igara paraplegičara i oboljelih od dječije paralize, planiranih u drugoj polovini ove godine.

Prema sadašnjim dogovorima i planu, Međunarodno otvoreno prvenstvo – XVIII sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize održat će se u septembru u Zenici,  na kojem će učestvovati takmičari iz cijele BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

Od atletskih disciplina održat će se trke u kolicima, bacačke discipline – koplje, kugla, disk, i čunj, kao i šahovski turnir.

Ove sportske aktivnosti imaju dalekosežan značaj za psiho – fizičko prilagođavanje i socijalnu reintegraciju osoba sa invaliditetom. Cilj održavanja igara je promocija zdravlja, ljudskih prava i mogućnosti osoba sa invaliditetom kroz sport.

BH Telecom kao kompanija ima tradiciju podržavanja različitih projekata iz oblasti sporta od svog osnivanja, među kojima su i brojni projekti kojima se nastoji unaprijediti život i društveni položaj osoba sa invaliditetom.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Slobodno vrijeme