Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

(HR) Nabavka tonera i tinti za 2014. godinu

Izvor: Official Journal of the European Union, 15.04.2014.

Hrvatska-Zagreb: Uredske potrepštine

2014/S 074-127427

Poziv na nadmetanje

Roba

Direktiva 2004/18/EZ

Odjeljak I.: Javni naručitelj

I.1)Naziv, adrese i kontakt(i)

Ministarstvo socijalne politike i mladih
15351583880
Savska cesta 66
Služba(e) za kontakt: Služba za javnu nabavu
Na pažnju (osoba za kontakt): Vlatka Vida Gazić, dipl. iur; Martina Hanžek, dipl. iur.; Iva Poleto, dipl. iur.
10 000 Zagreb
HRVATSKA
E-pošta: vlatka.vida-gazic@mspm.hr, martina.hanzek@mspm.hr, iva.poleto@mspm.hr
Telefaks: +385 15557225

Internetska adresa(e):

Glavna adresa javnog naručitelja: http://www.mspm.hr/

Adresa profila kupca: http://www.mspm.hr/

Elektronički pristup podacima: https://eojn.nn.hr/SPIN/application/ipn/DocumentManagement/DokumentPodaciFrm.aspx?OznakaDokumenta=2014%2fS+002-0019438

Daljnje podatke daje: Navedena(e) služba(e) za kontakt

Dokumentacija za nadmetanje i dodatna dokumentacija (uključujući i dokumentaciju za natjecateljski dijalog i dinamički sustav nabave) dostupna je kod: Navedena(e) služba(e) za kontakt

Ponude ili zahtjevi za sudjelovanje šalju se: Navedena(e) služba(e) za kontakt

I.2)Vrsta javnog naručitelja
Ministarstva ili druga državna ili federalna tijela, uključujući njihove područne ili lokalne jedinice
I.3)Glavna djelatnost
Opće javne usluge
I.4)Nabava u ime drugih javnih naručitelja
Javni naručitelj nabavlja u ime drugih javnih naručitelja: ne

Odjeljak II.: Predmet nabave

II.1)Opis
II.1.1)Naziv predmeta nabave koji je dodijelio javni naručitelj:
Nabava tonera i tinti za potrebe ustanova socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj za 2014. godinu.
II.1.2)Vrsta ugovora i mjesto izvođenja radova, isporuke robe ili pružanja usluga
Roba
Kupnja
Glavno mjesto ili lokacija radova, isporuke robe ili pružanja usluga: Ustanove socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj koje su sukladno članku 8. stavku 5. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine, br. 90/2011, 83/2013, 143/2013, 13/2014) ovlastile naručitelja za provedbu postupka javne nabave, prema popisu ustanova socijalne skrbi kao pojedinačnih naručitelja, a koji se sastoji od domova socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj i centara za socijalnu skrb u Republici Hrvatskoj, te koji se nalazi u dijelu 13. u ovoj dokumentaciji za nadmetanje.

NUTS kod HR

II.1.3)Podaci o ugovoru o javnoj nabavi, okvirnom sporazumu ili dinamičkom sustavu nabave (DSN)
Ova obavijest (poziv) uključuje sklapanje ugovora o javnoj nabavi
II.1.4)Podaci o okvirnom sporazumu
II.1.5)Kratak opis ugovora ili nabave(a)
Nabava tonera i tinti za potrebe ustanova socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj za 2014. godinu.
II.1.6)Jedinstveni rječnik javne nabave (CPV)

30192000

II.1.7)Podaci o Sporazumu o javnoj nabavi (GPA)
Ugovor obuhvaćen Sporazumom o javnoj nabavi (GPA): ne
II.1.8)Grupe
Ovaj predmet nabave podijeljen je na grupe: ne
II.1.9)Podaci o alternativnim ponudama (varijantama)
Alternativne ponude (varijante) su dopuštene: ne
II.2)Količina ili opseg predmeta nabave
II.2.1)Ukupna količina ili opseg:
Količina predmeta nabave je okvirna, te je određena u dijelu 12. u ovoj dokumentaciji za nadmetanje. Sukladno članku 4. Uredbe o načinu izrade i postupanju s dokumentacijom za nadmetanje i ponudama (Narodne novine, br. 10/2012), a u svezi s propisanim okvirnim količinama predmeta nabave, stvarno nabavljena količina robe ili usluga na temelju sklopljenog ugovora o javnoj nabavi može biti veća ili manja od okvirne količine, ali ukupna plaćanja bez poreza na dodanu vrijednost na temelju sklopljenog ugovora ne smiju prelaziti procijenjenu vrijednost nabave
Procijenjeni troškovi bez PDV-a: 2 800 000 HRK
II.2.2)Podaci o opcijama
Opcije: ne
II.2.3)Podaci o obnavljanjima
Ovaj ugovor će se obnavljati: ne
II.3)Trajanje ugovora ili rok izvršenja

Odjeljak III.: Pravni, gospodarski, financijski i tehnički podaci

III.1)Uvjeti koji se odnose na ugovor
III.1.1)Tražena jamstva :
Jamstvo za ozbiljnost ponude
Jamstvo za ozbiljnost ponude naručitelj će zadržati i naplatiti u slučaju:
— odustajanja ponuditelja od svoje ponude u roku njezine valjanosti,
— dostavljanja neistinitih podataka u smislu članka 67. stavka 1. točke 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine, br. 90/2011, 83/2013, 143/2013, 13/2014),
— nedostavljanja izvornika ili ovjerenih preslika sukladno članku 95. stavku 4. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine, br. 90/2011, 83/2013, 143/2013, 13/2014),
— odbijanja potpisivanja ugovora o javnoj nabavi odnosno,
— nedostavljanja jamstva za uredno ispunjenje ugovora.
Kao jamstvo za ozbiljnost ponude ponuditelj je obvezan u ponudi dostaviti garanciju banke na iznos od 120 000 HRK.
Sukladno članku 77. stavku 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine, br. 90/2011, 83/2013, 143/2013, 13/2014) trajanje jamstva za ozbiljnost ponude ne smije biti kraće od roka valjanosti ponude. Garancija banke mora glasiti na valutu ugovora. U tekstu jamstva mora stajati obveza banke da će na prvi poziv korisnika jamstva (naručitelja) bezuvjetno i bez prigovora isplatiti iznos jamstva.
Sukladno članku 77. stavku 4. Zakona o javnoj nabavi, ponuditelj može dati novčani polog u traženom iznosu od 120 000 HRK. Novčani polog uplaćuje se u korist računa HR1210010051863000160 s pozivom na model HR649725-47045-17-2014. Kod opisa plaćanja upisuje se naziv postupka javne nabave (nabava tonera i tinti za potrebe ustanova socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj u 2014. godini). U slučaju uplate novčanog pologa, ponuditelj je obvezan u ponudi dostaviti dokaz o uplati novčanog pologa.
Jamstvo za ozbiljnost ponude (garancija banke/dokaz o uplati novčanog pologa) dostavlja se u zatvorenoj plastičnoj foliji i čini sastavni dio ponude, te ne smije ni na koji način biti oštećeno (bušenjem, klamanjem i slično). Plastična folija mora biti s vanjske strane označena rednim brojem stranice na način kao i sve stranice ponude.
Javni naručitelj je obvezan sukladno članku 77. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine, br. 90/2011, 83/2013, 143/2013, 13/2014) vratiti ponuditeljima jamstvo za ozbiljnost ponude (garanciju banke/ novčani polog) neposredno nakon završetka postupka javne nabave, a presliku jamstva pohraniti i čuvati najmanje 4 godine od završetka postupka javne nabave.
Jamstvo za uredno ispunjenje ugovora za slučaj povrede ugovornih obveza
Kao jamstvo za uredno ispunjenje ugovora za slučaj povrede ugovornih obveza ponuditelj je obvezan u ponudi priložiti pisanu izjavu iz dijela 7. dokumentacije za nadmetanje, izjave ponuditelja/svih članova zajednice ponuditelja i posebnih uvjeta (točka 7.3.), kojom izjavljuje kako će u slučaju odabira njegove ponude u roku od 10 dana od dana obostranog potpisa Ugovora o javnoj nabavi dostaviti naručitelju bankovno jamstvo za uredno ispunjenje ugovora na iznos od 10 % od ukupne ugovorne cijene, s rokom važenja do 31.12.2014. godine, plus 30 dana respira.
Garancija banke mora glasiti na valutu ugovora. U tekstu jamstva mora stajati obveza banke da će na prvi poziv korisnika jamstva (naručitelja) bezuvjetno i bez prigovora isplatiti iznos jamstva.
Jamstvo za uredno ispunjenje ugovora će se naplatiti u slučaju da ponuditelj ne izvrši sve obveze preuzete ugovorom odnosno u slučaju povrede preuzetih ugovornih obveza. Jamstvo se vraća po proteku ugovornog odnosa.
III.1.2)Glavni uvjeti financiranja i načini plaćanja i/ili uputa na odgovarajuće odredbe koje to reguliraju:
Nema avansnog plaćanja.
Obveznik plaćanja računa za domove socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj je naručitelj (Ministarstvo socijalne politike i mladih).
Naručitelj će izvršiti plaćanje u roku od 30 dana od dana primitka računa putem pošte. Isporučitelj izdaje račun jednom mjesečno na temelju pisane mjesečne narudžbe pojedinačnog naručitelja uz koji mora biti priložena/e otpremnica/otpremnice kao dokaz o uredno izvršenoj količinskoj primopredaji. Otpremnicu izdaje isporučitelj, a istu potpisuju predstavnik pojedinačnog naručitelja i isporučitelja. Otpremnica najmanje sadrži redni broj, vrstu/naziv isporučene robe, količinu i jediničnu cijenu. Broj izdanih otpremnica ovisi o dinamici isporuke koja je definirana mjesečnom narudžbom pojedinačnog naručitelja.
Računi glase na pojedinačne naručitelje.
Izvornici računa za domove socijalne skrbi (pojedinačne naručitelje) u Republici Hrvatskoj s otpremnicom/otpremnicama dostavljaju se naručitelju (Ministarstvo socijalne politike i mladih), a preslike ispostavljenih računa s otpremnicom/otpremnicama istovremeno se dostavljaju pojedinačnom naručitelju.
Obveznik plaćanja računa za centre za socijalnu skrb u Republici Hrvatskoj su sami pojedinačni naručitelji. Pojedinačni naručitelji će izvršiti plaćanje u roku od 30 dana od dana primitka računa putem pošte. Isporučitelj izdaje račun na temelju pisane mjesečne narudžbe pojedinačnog naručitelja uz koji mora biti priložena/e otpremnica/otpremnice kao dokaz o uredno izvršenoj količinskoj primopredaji. Otpremnicu izdaje isporučitelj, a potpisuje predstavnik pojedinačnog naručitelja i isporučitelja. Otpremnica najmanje sadrži redni broj, vrstu/naziv isporučene robe, količinu i jediničnu cijenu. Broj izdanih optremnica ovisi o dinamici isporuke koja je definirana mjesečnom narudžbom pojedinačnog naručitelja.
Računi glase na pojedinačne naručitelje (odnosno centre za socijalnu skrb Republike Hrvatske).
Izvornik računa za centre za socijalnu skrb Republike Hrvatske s otpremnicom/otpremnicama dostavlja se pojednačnom naručitelju, a preslike ispostavljenih računa s otpremnicom/otpremnicama istovremeno se dostavljaju i naručitelju (Ministarstvo socijalne politike i mladih).
Plaćanje se obavlja na IBAN isporučitelja odnosno za dio poslova koje izvodi podizvoditelj neposredno na IBAN njegovog podizvoditelja.
U slučaju prekoračenja roka plaćanja isporučitelj ima pravo na naplatu zakonskih zateznih kamata.
Obveznik plaćanja zateznih kamata za domove socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj je naručitelj (Ministarstvo socijalne politike i mladih).
Obveznik plaćanja zateznih kamata za centre za socijalnu skrb u Republici Hrvatskoj su sami pojedinačni naručitelji.
III.1.3)Pravni oblik koji će se poslije odabira zahtijevati od zajednice gospodarskih subjekata:
III.1.4)Ostali posebni uvjeti
Izvršenje ugovora podliježe posebnim uvjetima: da
Opis posebnih uvjeta: 6.1. Posebni i ostali uvjeti za izvršenje ugovora
Izjava o nepostojanju materijalnih nedostataka za sve isporučene artikle i o obvezi zamjene tonera i tinti s materijalnim nedostacima.
Materijalni nedostaci mogu biti vidljivi i skriveni. Vidljivi nedostaci utvrđuju se u roku od 8 dana od dana zaprimanja i pregleda artikla, odnosno u trenutku zapimanja artikla ukoliko se tada vrši pregled artikala, dok se skriveni nedostaci mogu utvrditi i prijaviti u vremenu od najmanje 60 dana od dana otkrivanja nedostataka. Ponuđeni toneri i tinte moraju omogućiti broj ispisa sukladno broju ispisa navedenom na deklaraciji na svakom od ponuđenih artikala ili u priloženim uputama. Prodavatelj ne odgovara za nedostatke koji se pokažu nakon proteka dvije godine od dana predaje artikla. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima (Narodne novine, br. 35/2005, 41/2008, 125/2011) i Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 79/2007, 125/2007, 79/2009, 89/2009, 133/2009, 78/2012, 56/2013), ponuditelj je u slučaju postojanja materijalnih nedostataka na isporučenom proizvodu, dužan ukloniti nedostatak na način da proizvod s nedostatkom zamijeni novim, iste marke i tipa sukladno troškovniku ponude.
Izjavu o nepostojanju materijalnih nedostataka za sve isporučene artikle i o zamjeni artikala s materijalnim nedostacima daje osoba ovlaštena za zastupanje gospodarskog subjekta. Obrazac izjave nalazi se u dijelu 10. pod točkom 10.3. ove dokumentacije za nadmetanje.
6.2. Potrebne izjave ponuditelja o prihvaćanju općih i posebnih uvjeta
Potrebne izjave ponuditelja o prihvaćanju općih i posebnih uvjeta navedene u dijelu 7. ove dokumentacije za nadmetanje potrebno je ovjeriti potpisom i pečatom ponuditelja i dostaviti ih u ponudi.
6.3. Izjava proizvođača ili ovlaštenog zastupnika/distributera za Republiku Hrvatsku odnosno izjava ponuditelja koji nudi zamjenski toner iz stavke 279. troškovnika
a) kod nuđenja jednakovrijednih tonera i tinti (odnosno proizvoda proizvedenih od proizvođača koji nije i proizvođač pisača) ponudi je potrebno priložiti izjavu proizvođača uređaja ili ovlaštenog zastupnika/distributera uređaja za Republiku Hrvatsku, kojom se potvrđuje da je nuđeni jednakovrijedni proizvod sukladan za uporabu u navedenom uređaju, te da se uporabom ponuđenog jednakovrijednog tonera ili tinte ne mijenjaju jamstveni uvjeti uređaja, odnosno da u jamstvenom roku, kao i izvan njega, uporaba ponuđenog jednakovrijednog tonera ili tinte ne utječe na pravilan rad uređaja i kvalitetu ispisa.
b) u stavci 280. troškovnika, zamjenski toner, zamjena za originalni toner koji se više ne proizvodi, potrebno je dostaviti izjavu ponuditelja u kojoj isti izjavljuje da broj ispisa zamjenskog tonera nije manji od ispisa originalnog artikla koji se više ne proizvodi.
Izjave se dostavljaju u neovjerenoj preslici uz navođenje svih proizvoda proizvedenih od proizvođača koji nije i proizvođač pisača te uređaja za koje su isti namijenjeni. Ukoliko se prilažu izjave koje nisu na hrvatskom jeziku, tada je uz potvrde potrebno priložiti i prijevod istih ovjeren od strane sudskog tumača
III.2)Uvjeti sudjelovanja
III.2.1)Osobna situacija gospodarskih subjekata, uključujući zahtjeve koji se odnose na upis u strukovne ili obrtne registre
Informacije i formalnosti potrebne za ocjenjivanje ispunjenja zahtjeva: 3.1. Obvezni razlozi isključenja ponuditelja te dokumenti kojima ponuditelji dokazuju kako ne postoje razlozi za isključenje sukladno članku 67. stavku 1. točkama 1., 2. i 3. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine, br. 90/2011, 83/2013, 143/2013, 13/2014):
a) Naručitelj je obvezan isključiti ponuditelja iz postupka javne nabave ako je gospodarski subjekt ili osoba ovlaštena po zakonu za zastupanje gospodarskog subjekta pravomoćno osuđena za bilo koje od sljedećih kaznenih djela odnosno za odgovarajuća kaznena djela prema propisima države sjedišta gospodarskog subjekta ili države čiji je državljanin osoba ovlaštena po zakonu za zastupanje gospodarskog subjekta:
a. prijevara (članak 236.), prijevara u gospodarskom poslovanju (članak 247.), primanje mita u gospodarskom poslovanju (članak 252.), davanje mita u gospodarskom poslovanju (članak 253.), zlouporaba u postupku javne nabave (članak 254.), utaja poreza ili carine (članak 256.), subvencijska prijevara (članak 258.), pranje novca (članak 265.), zlouporaba položaja i ovlasti (članak 291.), nezakonito pogodovanje (članak 292.), primanje mita (članak 293.), davanje mita (članak 294.), trgovanje utjecajem (članak 295.), davanje mita za trgovanje utjecajem (članak 296.), zločinačko udruženje (članak 328.) i počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja (članak 329.) iz Kaznenog zakona;
b. prijevara (članak 224.), pranje novca (članak 279.), prijevara u gospodarskom poslovanju (članak 293.), primanje mita u gospodarskom poslovanju (članak 294.a), davanje mita u gospodarskom poslovanju (članak 294.b), udruživanje za počinjenje kaznenih djela (članak 333.), zlouporaba položaja i ovlasti (članak 337.), zlouporaba obavljanja dužnosti državne vlasti (članak 338.), protuzakonito posredovanje (članak 343.), primanje mita (članak 347.) i davanje mita (članak 348.) iz Kaznenog zakona (Narodne novine, br. 110/97., 27/98., 50/00., 129/00., 51/01., 111/03., 190/03., 105/04., 84/05., 71/06., 110/07., 152/08., 57/11., 77/11., 143/12.).
Za potrebe utvrđivanja činjenice (ne)postojanja pravomoćne osuđujuće presude za naprijed navedena kaznena dijela, gospodarski subjekt dužan je u ponudi dostaviti izjavu. Predmetnu izjavu daje osoba po zakonu ovlaštena za zastupanje gospodarskog subjekta, te ista ne smije biti starija od tri mjeseca računajući od dana početka postupka javne nabave. Obrazac Izjave nalazi se u dijelu 10. pod točkom 10.2. ove dokumentacije za nadmetanje.
Sukladno članku 67. stavku 4. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine, br. 90/2011, 83/2013, 143/2013, 13/2014), javni naručitelj može tijekom postupka javne nabave radi provjere okolnosti iz članka 67. stavka 1. točke 1. Zakona o javnoj nabavi, od tijela nadležnog za vođenje kaznene evidencije i razmjenu tih podataka s drugim državama za bilo kojeg natjecatelja, ponuditelja ili osobu po zakonu ovlaštenu za zastupanje gospodarskog subjekta zatražiti izdavanje potvrde o činjenicama o kojima to tijelo vodi službenu evidenciju.
Sukladno članku 67. stavku 5. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine, br. 90/2011, 83/2013 143/2013, 13/2014), ako nije u mogućnosti pribaviti potvrdu iz članka 67. stavka 4. Zakona o javnoj nabavi, radi provjere okolnosti iz članka 67. stavka 1. točke 1. Zakona o javnoj nabavi, javni naručitelj može od natjecatelja ili ponuditelja zatražiti da u primjerenom roku dostavi važeći:
1. dokument tijela nadležnog za vođenje kaznene evidencije države sjedišta gospodarskog subjekta, odnosno države čiji je državljanin osoba ovlaštena po zakonu za zastupanje gospodarskog subjekta;
2. jednakovrijedni dokument koji izdaje nadležno sudsko ili upravno tijelo u državi sjedišta gospodarskog subjekta, odnosno u državi čiji je državljanin osoba ovlaštena po zakonu za zastupanje gospodarskog subjekta, ako se ne izdaje dokument iz kaznene evidencije iz članka 67. stavka 5. točke 1. Zakona o javnoj nabavi;
3. izjavu pod prisegom ili odgovarajuću izjavu osobe koja je po zakonu ovlaštena za zastupanje gospodarskog subjekta ispred nadležne sudske ili upravne vlasti ili bilježnika ili nadležnog strukovnog ili trgovinskog tijela u državi sjedišta gospodarskog subjekta, odnosno u državi čiji je ta osoba državljanin ili izjavu s ovjerenim potpisom kod bilježnika, ako se u državi sjedišta gospodarskog subjekta, odnosno u državi čiji je ta osoba državljanin ne izdaju dokumenti iz članka 67. stavka 5. točke 1. i 2. Zakona o javnoj nabavi ili oni ne obuhvaćaju sva kaznena djela iz članka 67. stavka 1. točke 1. Zakona o javnoj nabavi.
b) Naručitelj je obvezan isključiti ponuditelja iz postupka javne nabave ako nije ispunio obvezu plaćanja dospjelih poreznih obveza i obveza za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, osim ako gospodarskom subjektu prema posebnom zakonu plaćanje tih obveza nije dopušteno ili ako je gospodarskom subjektu odobrena odgoda plaćanja (primjerice u postupku predstečajne nagodbe).
Za potrebe dokazivanja navedene okolnosti gospodarski subjekt dužan je u ponudi dostaviti:
1. potvrdu Porezne uprave o stanju duga koja ne smije biti starija od 30 dana računajući od dana početka postupka javne nabave;
2. važeći jednakovrijedni dokument nadležnog tijela države sjedišta gospodarskog subjekta, ako se ne izdaje potvrda iz članka 67. stavka 3. točke 1. Zakona o javnoj nabavi;
3. izjavu pod prisegom ili odgovarajuću izjavu osobe koja je po zakonu ovlaštena za zastupanje gospodarskog subjekta ispred nadležne sudske ili upravne vlasti ili bilježnika ili nadležnog strukovnog ili trgovinskog tijela u državi sjedišta gospodarskog subjekta ili izjavu s ovjerenim potpisom kod bilježnika, koje ne smiju biti starije od 30 dana računajući od dana početka postupka javne nabave, ako se u državi sjedišta gospodarskog subjekta ne izdaje potvrda iz članka 67. stavka 3. točke 1. Zakona o javnoj nabavi ili jednakovrijedni dokument iz članka 67. stavka 3. točke 2. Zakona o javnoj nabavi.
c) Naručitelj je obvezan isključiti ponuditelja iz postupka javne nabave ako je dostavio lažne podatke pri dostavi dokumenata, kojima dokazuje da ne postoje razlozi za isključenje navedeni u ovoj dokumentaciji za nadmetanje ili kojima dokazuje postojanje traženih uvjeta sposobnosti.
Sukladno članku 75. stavku 2. Zakona o javnoj nabavi, u slučaju postojanja sumnje u istinitost podataka navedenih u dokumentima koje su natjecatelji ili ponuditelji dostavili sukladno s točkama 3. Razlozi isključenja i 4. Uvjeti sposobnosti gospodarskih subjekata Zakona o javnoj nabavi, javni naručitelj će radi provjere istinitosti podataka od natjecatelja ili ponuditelja zatražiti da u primjerenom roku dostave izvornike ili ovjerene preslike tih dokumenata i/ili obratiti se izdavatelju dokumenta i/ili nadležnim tijelima.
U slučaju zajednice ponuditelja, sukladno članku 67. stavku 6. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine, br. 90/2011, 83/2013, 143/2013, 13/2014), okolnosti iz točke 3.1. pod a), b) i c) ove dokumentacije za nadmetanje utvrđuju se za sve članove zajednice pojedinačno.
3.2. Ostali razlozi za isključenje ponuditelja te dokumenti kojima ponuditelji dokazuju da ne postoje razlozi za isključenje sukladno članku 68. stavku 1. točkama 1. i 2. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine, br. 90/2011, 83/2013, 143/2013, 13/2014):
Naručitelj će isključiti iz postupka javne nabave ponuditelja:
a. ako je nad njime otvoren stečaj, ako je u postupku likvidacije, ako njime upravlja osoba postavljena od strane nadležnog suda, ako je u nagodbi s vjerovnicima, ako je obustavio poslovne djelatnosti ili se nalazi u sličnom postupku prema propisima države sjedišta gospodarskog subjekta;
b. ako je nad njime pokrenut prethodni postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka, ili postupak likvidacije po službenoj dužnosti, ili postupak nadležnog suda za postavljanje osobe koja će njime upravljati, ili postupak nagodbe s vjerovnicima ili se nalazi u sličnom postupku prema propisima države sjedišta gospodarskog subjekta.
Za potrebe utvrđivanja okolnosti navedenih pod točkom 3.2. pod a. i b. ove dokumentacije za nadmetanje, gospodarski subjekt dužan je u ponudi dostaviti:
1. izvod iz sudskog, obrtnog ili drugog odgovarajućeg registra države sjedišta gospodarskog subjekta koji ne smije biti stariji od 3 mjeseca računajući od dana početka postupka javne nabave;
2. važeći jednakovrijedni dokument koji je izdalo nadležno sudsko ili upravno tijelo u državi sjedišta gospodarskog subjekta, ako se ne izdaje izvod iz članka 68. stavka 3. točke 1. Zakona o javnoj nabavi ili izvod ne sadrži sve podatke potrebne za utvrđivanje tih okolnosti;
3. izjavu pod prisegom ili odgovarajuću izjavu osobe koja je po zakonu ovlaštena za zastupanje gospodarskog subjekta ispred nadležne sudske ili upravne vlasti ili bilježnika ili nadležnog strukovnog ili trgovinskog tijela u državi sjedišta gospodarskog subjekta ili izjavu s ovjerenim potpisom kod bilježnika, koje ne smiju biti starije od 3 mjeseca računajući od dana početka postupka javne nabave, ako se u državi sjedišta gospodarskog subjekta ne izdaje izvod iz članka 68. stavka 3. točke 1. Zakona o javnoj nabavi ili dokument iz članka 68. stavka 3. točke 2. Zakona o javnoj nabavi ili oni ne sadrže sve podatke potrebne za utvrđivanje tih okolnosti.
U slučaju zajednice ponuditelja sukladno članku 68. stavku 9. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine, br. 90/2011, 83/2013, 143/2013, 13/2014), okolnosti iz točke 3.2. pod a. i b. ove dokumentacije za nadmetanje utvrđuju se za sve članove zajednice pojedinačno.
Sve dokumente koje javni naručitelj zahtijeva pod točkom 3. Razlozi isključenja ponuditelja ove dokumentacije za nadmetanje ponuditelji mogu dostaviti u neovjerenoj preslici. Neovjerenom preslikom smatra se i neovjereni ispis elektroničke isprave.
Sukladno članku 95. stavku 1. Zakona o javnoj nabavi, javni naručitelj zadržava pravo nakon rangiranja ponuda prema kriteriju za odabir ponude, a prije donošenja odluke o odabiru, od najpovoljnijeg ponuditelja s kojim namjerava sklopiti ugovor o javnim uslugama zatražiti dostavu izvornika ili ovjerenih preslika dokumenata koji su traženi u ovoj dokumentaciji za nadmetanje. Na zahtjev naručitelja, ponuditelj je obvezan dostaviti izvornike ili ovjerene preslike traženih dokumenata u roku od 6 dana od dana primitka zahtjeva naručitelja.
Izvornici ili ovjerene preslike dokumenata ne moraju odgovarati prethodno dostavljenim neovjerenim preslikama dokumenata, primjerice u pogledu datuma izdavanja, odnosno starosti, ali njima gospodarski subjekt mora dokazati da i dalje ispunjava uvjete koje je javni naručitelj odredio u postupku javne nabave.
Ako najpovoljniji gospodarski subjekt u ostavljenom roku ne dostavi sve tražene izvornike ili ovjerene preslike dokumenata i/ili ne dokaže da i dalje ispunjava uvjete koje je odredio javni naručitelj, javni naručitelj će isključiti takvog ponuditelja odnosno odbiti njegovu ponudu te će ponovo izvršiti rangiranje ponuda prema kriteriju za odabir ne uzimajući u obzir ponudu ponuditelja kojeg je isključio odnosno ponuditelja čiju je ponudu odbio te pozvati novog najpovoljnijeg ponuditelja da dostavi traženo.
4.1. Pravna i poslovna sposobnost (članak 70. Zakona o javnoj nabavi):
Svaki ponuditelj mora u ovom postupku javne nabave dokazati svoj upis u sudski, obrtni, strukovni ili drugi odgovarajući registar države sjedišta gospodarskog subjekta.
Upis u registar dokazuje se dostavom u ponudi odgovarajućih izvoda, a ako se oni ne izdaju u državi sjedišta gospodarskog subjekta, gospodarski subjekt može dostaviti izjavu s ovjerom potpisa kod nadležnog tijela.
Izvod ili izjava ne smiju biti stariji od 3 mjeseca računajući od dana početka postupka javne nabave.
Ponuditelj je sposoban ako je registriran za obavljanje djelatnosti koja je predmet ove javne nabave kako je traženo u točki 4.1. pod a) ove dokumentacije za nadmetanje (članak 70. stavak 1., 2. i 3. Zakona o javnoj nabavi).
U slučaju zajednice ponuditelja, sukladno članku 70. stavku 5. Zakona o javnoj nabavi svi članovi zajednice ponuditelja obvezni su pojedinačno dokazati svoju sposobnost iz točke 4.1. ove Dokumentacije za nadmetanje.
Sve dokumente koje javni naručitelj zahtijeva pod točkom 4. Odredbe o sposobnosti ponuditelja ove dokumentacije za nadmetanje ponuditelji mogu dostaviti u neovjerenoj preslici. Neovjerenom preslikom smatra se i neovjereni ispis elektroničke isprave.
Sukladno članku 95. stavku 1. Zakona o javnoj nabavi, javni naručitelj zadržava pravo nakon rangiranja ponuda prema kriteriju za odabir ponude, a prije donošenja odluke o odabiru, od najpovoljnijeg ponuditelja s kojim namjerava sklopiti ugovor o javnim uslugama zatražiti dostavu izvornika ili ovjerenih preslika dokumenata koji su traženi u ovoj Dokumentaciji za nadmetanje. Na zahtjev naručitelja, ponuditelj je obvezan dostaviti izvornike ili ovjerene preslike traženih dokumenata u roku od 6 dana od dana primitka zahtjeva naručitelja.
Izvornici ili ovjerene preslike dokumenata ne moraju odgovarati prethodno dostavljenim neovjerenim preslikama dokumenata, primjerice u pogledu datuma izdavanja, odnosno starosti, ali njima gospodarski subjekt mora dokazati da i dalje ispunjava uvjete koje je javni naručitelj odredio u postupku javne nabave.
Ako najpovoljniji gospodarski subjekt u ostavljenom roku ne dostavi sve tražene izvornike ili ovjerene preslike dokumenata i/ili ne dokaže da i dalje ispunjava uvjete koje je odredio javni naručitelj, javni naručitelj će isključiti takvog ponuditelja odnosno odbiti njegovu ponudu te će ponovo izvršiti rangiranje ponuda prema kriteriju za odabir, ne uzimajući u obzir ponudu ponuditelja kojeg je isključio odnosno ponuditelja čiju je ponudu odbio, te pozvati novog najpovoljnijeg ponuditelja da dostavi traženo.
III.2.2)Ekonomska i financijska sposobnost
III.2.3)Tehnička sposobnost
III.2.4)Podaci o rezerviranim ugovorima
III.3)Posebni uvjeti za ugovore o javnim uslugama
III.3.1)Podaci o određenoj profesiji
III.3.2)Osobe odgovorne za izvršenje usluge

Odjeljak IV.: Postupak

IV.1)Vrsta postupka
IV.1.1)Vrsta postupka
Otvoreni postupak
IV.1.2)Ograničenje broja gospodarskih subjekata kojima će se dostaviti poziv na dostavu ponude, na pregovaranje ili na sudjelovanje u dijalogu
IV.1.3)Smanjivanje broja gospodarskih subjekata tijekom pregovaranja ili dijaloga
IV.2)Kriteriji za odabir ponude
IV.2.1)Kriteriji za odabir ponude
Najniža cijena
IV.2.2)Podaci o elektroničkoj dražbi
Provodi se elektronička dražba: ne
IV.3)Administrativni podaci
IV.3.1)Evidencijski broj koji je dodijelio javni naručitelj:
EV:17/2014
IV.3.2)Ranija objava(e) vezana uz isti ugovor
ne
IV.3.3)Uvjeti za preuzimanje dokumentacije za nadmetanje i dodatne dokumentacije ili opisne dokumentacije
Dokumentacija se naplaćuje: ne
IV.3.4)Rok za dostavu ponuda ili zahtjeva za sudjelovanje
22.5.2014 - 14:00
IV.3.5)Datum slanja poziva na dostavu ponuda, na pregovaranje ili na sudjelovanje u dijalogu odabranim natjecateljima
IV.3.6)Jezik(ci) na kojem(ima) ponude ili zahtjevi za sudjelovanje moraju biti sastavljeni
hrvatski.
IV.3.7)Rok valjanosti ponude
danima: 120 (od isteka roka za dostavu ponuda)
IV.3.8)Uvjeti za javno otvaranje ponuda
Datum: 22.5.2014 - 14:00

Mjesto:

Dvorana broj 13. na 9. katu u Ministarstvu socijalne politike i mladih, Savska cesta 66, 10 000 Zagreb.+

Odjeljak VI.: Dopunski podaci

VI.1)Podaci o obnavljanjima
Ovaj ugovor će se obnavljati: ne
VI.2)Podaci o fondovima Europske unije
Ugovor je u vezi s projektom i/ili programom koji se financira iz fondova Europske unije: ne
VI.3)Dodatni podaci
VI.4)Žalbeni postupak
VI.4.1)Tijelo nadležno za žalbeni postupak

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave
95857869241
Koturaška cesta 43/IV
10000 Zagreb
HRVATSKA
E-pošta: dkom@dkom.hr
Telefon: +385 14559930
Internetska adresa: www.dkom.hr
Telefaks: +385 14559933

VI.4.2)Podnošenje žalbe
Detaljnji podaci o roku(ovima) za podnošenje žalbe: Sukladno članku 146. stavku 1. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine, br. 90/2011, 83/2013, 143/2013, 13/2014) rok za izjavljivanje žalbe je u otorenom postupku javne nabave velike vrijednosti 10 dana, i to od dana:
— objave poziva na nadmetanje u odnosu na sadržaj poziva na nadmetanje i dokumentacije za nadmetanje, te dodatne dokumentacije ako postoji,
— objave izmjene dokumentacije za nadmetanje u odnosu na sadržaj izmjene dokumentacije,
— otvaranja ponuda u odnosu na propuštanje naručitelja da odgovori na pravodobno dostavljen zahtjev za objašnjenjem ili izmjenom vezanom za dokumentaciju za nadmetanje te na postupak otvaranja ponuda,
— primitka odluke o odabiru ili odluke o poništenju u odnosu na postupak pregleda, ocjene i odabira ponuda odnosno razloge poništenja.
Sukladno članku 146. stavku 2. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine, br. 90/2011, 83/2013, 143/2013 i 13/2014) žalitelj koji je propustio izjaviti žalbu u određenoj fazi otvorenog postupka javne nabave nema pravo na žalbu u kasnijoj fazi postupka za prethodnu fazu.

Žalba se izjavljuje u pisanom obliku sukladno odredbama članka 145. i 159. Zakona o javnoj nabavi (Narodne novine, br. 90/2011, 83/2013, 143/2013, 13/2014) Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, Koturaška cesta 43/IV 10 000 Zagreb tel.: +385 1 4559 930, faks: +385 1 4559 933, email: dkom@dkom.hr. Žalba se dostavlja neposredno, poštom, kao i elektroničkim putem ako su za to ostvareni obostrani uvjeti. Istodobno s dostavljanjem žalbe Državnoj komisiji, žalitelj je obvezan primjerak žalbe dostaviti i naručitelju na dokaziv način. Pravodobnost žalbe utvrđuje Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave.

VI.4.3)Služba od koje se mogu dobiti podaci o podnošenju žalbe

Služba za javnu nabavu
Savska cesta 66
10000 Zagreb
HRVATSKA
Internetska adresa: http://www.mspm.hr/
Telefaks: +385 15557225

VI.5)Datum slanja ove objave:
11.4.2014

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: