Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

(HR) Nabavka usluga energetske uštede električne energije u javnoj rasvjeti općine Cista Provo

Izvor: Official Journal of the European Union, 05.03.2014.

Hrvatska-Cista Provo: Usluge u području gospodarenja energijom

2014/S 045-075755

Poziv na nadmetanje

Usluge

Direktiva 2004/18/EZ

Odjeljak I.: Javni naručitelj

I.1)Naziv, adrese i kontakt(i)

Općina Cista Provo
19103241858
Trg dr. Ante Starčevića
Služba(e) za kontakt: Općina Cista Provo
Na pažnju (osoba za kontakt): Nedjeljko Kegalj
21256 Cista Provo
HRVATSKA
Telefon: +385 21722201
E-pošta: nedjeljko.kegalj@inet.hr
Telefaks: +385 21722201

Internetska adresa(e):

Elektronički pristup podacima: https://eojn.nn.hr/SPIN/application/ipn/DocumentManagement/DokumentPodaciFrm.aspx?OznakaDokumenta=2014%2fS+002-0010560

Daljnje podatke daje: Navedena(e) služba(e) za kontakt

Dokumentacija za nadmetanje i dodatna dokumentacija (uključujući i dokumentaciju za natjecateljski dijalog i dinamički sustav nabave) dostupna je kod: Navedena(e) služba(e) za kontakt

Ponude ili zahtjevi za sudjelovanje šalju se: Navedena(e) služba(e) za kontakt

I.2)Vrsta javnog naručitelja
Lokalne ili regionalne jedinice
I.3)Glavna djelatnost
Opće javne usluge
I.4)Nabava u ime drugih javnih naručitelja
Javni naručitelj nabavlja u ime drugih javnih naručitelja: ne

Odjeljak II.: Predmet nabave

II.1)Opis
II.1.1)Naziv predmeta nabave koji je dodijelio javni naručitelj:
Energetska usluga – usluga energetske uštede električne energije u javnoj rasvjeti općine Cista Provo.
II.1.2)Vrsta ugovora i mjesto izvođenja radova, isporuke robe ili pružanja usluga
Usluge
Kategorija usluge br. 12: Arhitektonske usluge; inženjerske usluge i integrirane inženjerske usluge; prostorno planiranje i usluge krajobraznog inženjeringa; srodne znanstvene i tehničke savjetodavne usluge; usluge tehničkog ispitivanja i analize
Glavno mjesto ili lokacija radova, isporuke robe ili pružanja usluga: Usluga će se izvršavati u Općini Cista Provo na lokacijama određenim prema glavnom projektu.

NUTS kod HR035

II.1.3)Podaci o ugovoru o javnoj nabavi, okvirnom sporazumu ili dinamičkom sustavu nabave (DSN)
Ova obavijest (poziv) uključuje sklapanje ugovora o javnoj nabavi
II.1.4)Podaci o okvirnom sporazumu
II.1.5)Kratak opis ugovora ili nabave(a)
Predmet nabave je energetska usluga – usluga energetske uštede električne energije u javnoj rasvjeti općine Cista Provo.
Općina Cista Provo će zamjenom postojećih rješenja primjenjivanih u javnoj rasvjeti smanjiti potrošnju električne energije. Cilj je nabave implementacija optimalnog tehničko-tehnološko-ekonomskog* rješenja kojim bi se postigli učinci znatne uštede električne energije, indirektno smanjenje emisije CO2, poboljšali svjetlotehnički parametri i uvjeti sigurnosti prometa te smanjili potencijalni rizici ekološkog onečišćenja zbog korištenja ekološki neprihvatljivih rasvjetnih tijela (npr. natrijevih i/ili živinih žarulja na izboj u plinu) kao i sprečavanje svjetlosnog onečišćenja, a bez zaduživanja naručitelja ili potrebe za neposrednim osiguravanjem dodatnih sredstava za investiciju.
Ponuditelj sklapa ugovor o javnoj nabavi – ugovor o energetskoj usluzi s naručiteljem temeljem kojega ponuditelj preuzima rizik i obvezu uklanjanja i zbrinjavanja postojećih svjetlosnih izvora, instalaciju novih ekološki prihvatljivih svjetlosnih izvora te osiguranje raspoloživosti* istih tijekom vremena trajanja ugovora.
II.1.6)Jedinstveni rječnik javne nabave (CPV)

71314200

II.1.7)Podaci o Sporazumu o javnoj nabavi (GPA)
Ugovor obuhvaćen Sporazumom o javnoj nabavi (GPA): ne
II.1.8)Grupe
Ovaj predmet nabave podijeljen je na grupe: ne
II.1.9)Podaci o alternativnim ponudama (varijantama)
Alternativne ponude (varijante) su dopuštene: ne
II.2)Količina ili opseg predmeta nabave
II.2.1)Ukupna količina ili opseg:
Količina predmeta nabave definirana je troškovnikom i tehničkim specifikacijama koje su sastavni dio ove dokumentacije za nadmetanje.
Procijenjeni troškovi bez PDV-a: 1 600 000 HRK
II.2.2)Podaci o opcijama
Opcije: ne
II.2.3)Podaci o obnavljanjima
Ovaj ugovor će se obnavljati: ne
II.3)Trajanje ugovora ili rok izvršenja
Trajanje u mjesecima: 65 (od sklapanja ugovora)

Odjeljak III.: Pravni, gospodarski, financijski i tehnički podaci

III.1)Uvjeti koji se odnose na ugovor
III.1.1)Tražena jamstva :
6.4.1. Jamstvo za ozbiljnost ponude
Ponuditelj je dužan dostaviti jamstvo za ozbiljnost ponude u slučaju odustajanja ponuditelja od svoje ponude u roku njezine valjanosti, dostavljanja neistinitih podataka u smislu čl. 67.st. 1. t. 3. ZJN (NN, 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14), ako na zahtjev naručitelja ne dostavi izvornike ili ovjerene preslika u smislu čl. 67. st. 1. t. 3. ZJN (90/11, 83/13, 143/13 i 13/14) te čl. 95. st. 4. ZJN (NN, 90/11, 83/13, 143/13 i 13/14), u slučaju odbijanja potpisivanja ugovora, odnosno nedostavljanja jamstva za uredno ispunjenje ugovora.
Ponuditelj je uz ponudu dužan dostaviti jamstvo za ozbiljnost ponude u iznosu od 40 000 HRK.
Rok valjanosti jamstva ne smije biti kraći od roka valjanosti ponude.
Ponuditelj može na ime jamstva za ozbiljnost ponude dati i novčani polog u traženom iznosu i to na žiro-račun naručitelja broj: HR77100100517050160603, uz naznaku svrhe „jamstvo za ozbiljnost ponude – Nabava 001/14 NVV”.
Jamstvo se prilaže u obliku bankovne garancije plative na „prvi poziv” i „bez prigovora”.
Ukoliko uz ponudu nije dostavljeno jamstvo za ozbiljnost ponude, naručitelj će ponudu odbiti kao neprihvatljivu i neće je razmatrati.
Jamstvo mora biti neoštećeno.
Naručitelj je ovlašten naplatiti jamstvo za ozbiljnost ponude:
— za slučaj odustajanja ponuditelja od svoje ponude u roku njezine valjanosti,
— za slučaj dostavljanja neistinitih podataka u smislu članka 67. stavka 1. točke 3. ZJN,
— za slučaj nedostavljanja izvornika ili ovjerenih preslika sukladno čl. 95. st. 4. Zakona o javnoj nabavi,
— za slučaj odbijanja potpisivanja ugovora o javnoj nabavi,
— za slučaj nedostavljanja jamstva za uredno ispunjenje ugovora.
Ako istekne rok valjanosti ponude, javni naručitelj će tražiti od ponuditelja produženje roka valjanosti ponude i jamstva za ozbiljnost ponude sukladno tom produženom roku. U tu svrhu ponuditelju se daje primjereni rok.
Trajanje jamstva za ozbiljnost ponude ne smije biti kraće od roka valjanosti ponude.
Naručitelj se obvezuje vratiti ponuditeljima jamstvo za ozbiljnost ponude neposredno nakon završetka postupka javne nabave.
Odabranom ponuditelju vratit će jamstvo kada isti dostavi Jamstvo za uredno ispunjenje ugovora.
Jamstvo za ponudu se dostavlja u dva različita primjerka i to kao preslika uvezana u ponudu te u izvorniku umetnuta u potpuno zatvorenu prozirnu plastičnu foliju, uvezanu u ponudu neposredno iza preslike i čini sastavni dio ponude.
Preslika se normalno uvezuje u ponudu kao i ostali prilozi i na njoj se upisuju brojevi stranica.
Odmah iza preslike uvezuje se Izvornik na način da se umetne u uložnu plastičnu košuljicu (uložak za prospekt mapu) koja se uvezuje u ponudu, vrh plastične košuljice se zatvori na način da se onemogući vađenje jamstva, na način da se zalijepi markicom ili se klamericom zaklama na način da se jamstvo ne može izvaditi iz folije bez kidanja ili rezanja naljepnice, na plastičnu košuljicu se nalijepi markica na koju se piše redni broj stranice na način kako su stranice označene i u ostatku ponude, a sukladno ovim uputama.
6.4.2. Jamstvo za uredno ispunjenje ugovora za slučaj povrede ugovornih obveza
Ponuditelj je obvezan u ponudi priložiti vlastitu izjavu da će, ako bude odabran dostaviti u roku od 8 dana, nakon potpisa ugovora dostaviti bankovno jamstvo. Iznos jamstva mora biti jednak iznosu od 10 % vrijednosti ugovora (s PDV-om), s rokom valjanosti 210 dana (u kojem se vremenu eventualno mogu odvijati radovi). Traženo jamstvo je bezuvjetna, neopoziva, samostalna i valjana bankarska garancija za uredno ispunjenje ugovora, izdana u korist naručitelja i plativa na „prvi poziv” i „bez prigovora” od banke davatelja garancije. Jedini uvjet za isplatu po garanciji je pisani zahtjev naručitelja, jedan ili više, podnesen banci izdavatelju garancije koji sadrži izjavu naručitelja o neispunjenju ugovorenih obveza, kašnjenju s ispunjenjem ugovorenih obveza ili neurednom ispunjenju ugovorenih obveza, a sastavljen na službenom memorandumu i potpisan od ovlaštene osobe naručitelja.
6.4.3. Jamstvo za otklanjanje nedostataka u jamstvenom roku
Izjava ponuditelja da će u slučaju da bude odabran, najkasnije 8 dana nakon sastavljanja zapisnika o preuzimanju iz točke 2.6. ove DZN (koji se sastavlja nakon što je sustav dokazao potpunu funkcionalnost), dostaviti naručitelju Jamstvo za otklanjanje nedostataka u jamstvenom roku, u visini 2,5 % ukupne ugovorne cijene (Cuk). Jamstvo mora biti u formi bankarske garancije, neopozive, bezuvjetne, plative na „prvi poziv” i „bez prigovora”.
Naručitelj će odabranom ponuditelju/izvoditelju vratiti Jamstvo za uredno ispunjenje ugovora, neposredno nakon što primi Jamstvo za otklanjanje nedostataka u jamstvenom roku.
Rok valjanosti Jamstva za otklanjanje nedostataka u jamstvenom roku mora iznositi 60 mjeseci računajući od dana prihvaćanja radova i potpisa odgovarajućeg zapisnika iz točke 2.6. ove DZN.
III.1.2)Glavni uvjeti financiranja i načini plaćanja i/ili uputa na odgovarajuće odredbe koje to reguliraju:
Određeni točkom 6.7. Dokumentacije za nadmetanje.
III.1.3)Pravni oblik koji će se poslije odabira zahtijevati od zajednice gospodarskih subjekata:
Ukoliko ponuda zajednice ponuditelja bude odabrana kao najpovoljnija ponuda, zajednica ponuditelja je dužna, u roku od 8 dana od dana izvršnosti odluke o odabiru, Naručitelju dostaviti ugovor o reguliranju međusobnih odnosa na izvršenju predmeta nabave.
Ugovorom o reguliranju međusobnih odnosa na izvršenju predmeta nabave obavezno se određuje član (članovi) zajednice s kojim se potpisuje ugovor o javnoj nabavi isti obavezno potpisuju svi članovi zajednice.
Ugovor mora sadržavati odredbu o solidarnoj odgovornosti svih članova zajednice.
III.1.4)Ostali posebni uvjeti
Izvršenje ugovora podliježe posebnim uvjetima: ne
III.2)Uvjeti sudjelovanja
III.2.1)Osobna situacija gospodarskih subjekata, uključujući zahtjeve koji se odnose na upis u strukovne ili obrtne registre
Informacije i formalnosti potrebne za ocjenjivanje ispunjenja zahtjeva: 3.1. Obvezni razlozi isključenja ponuditelja te dokumenti kojima ponuditelj dokazuje da ne postoje razlozi za isključenje;
3.1.1. Nekažnjavanje
Javni naručitelj obvezan je isključiti ponuditelja iz postupka javne nabave ako je gospodarski subjekt ili osoba ovlaštena po zakonu za zastupanje gospodarskog subjekta pravomoćno osuđena za bilo koje od sljedećih kaznenih djela odnosno za odgovarajuća kaznena djela prema propisima države sjedišta gospodarskog subjekta ili države čiji je državljanin osoba ovlaštena po zakonu za zastupanje gospodarskog subjekta:
a) prijevara (članak 236.), prijevara u gospodarskom poslovanju (članak 247.), primanje mita u gospodarskom poslovanju (članak 252.), davanje mita u gospodarskom poslovanju (članak 253.), zlouporaba u postupku javne nabave (članak 254.), utaja poreza ili carine (članak 256.), subvencijska prijevara (članak 258.), pranje novca (članak 265.), zlouporaba položaja i ovlasti (članak 291.), nezakonito pogodovanje (članak 292.), primanje mita (članak 293.), davanje mita (članak 294.), trgovanje utjecajem (članak 295.), davanje mita za trgovanje utjecajem (članak 296.), zločinačko udruženje (članak 328.) i počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja (članak 329.) iz Kaznenog zakona;
b) prijevara (članak 224.), pranje novca (članak 279.), prijevara u gospodarskom poslovanju (članak 293.), primanje mita u gospodarskom poslovanju (članak 294.a), davanje mita u gospodarskom poslovanju (članak 294.b), udruživanje za počinjenje kaznenih djela (članak 333.), zlouporaba položaja i ovlasti (članak 337.), zlouporaba obavljanja dužnosti državne vlasti (članak 338.), protuzakonito posredovanje (članak 343.), primanje mita (članak 347.) i davanje mita (članak 348.) iz Kaznenog zakona („Narodne novine”, br. 110/97., 27/98., 50/00., 129/00., 51/01., 111/03., 190/03., 105/04., 84/05., 71/06., 110/07., 152/08., 57/11., 77/11. i 143/12.).
Za potrebe utvrđivanja okolnosti navedenih pod a) i b) gospodarski subjekt u ponudi dostavlja izjavu. Izjavu daje osoba po zakonu ovlaštena za zastupanje gospodarskog subjekta. Izjava ne smije biti starija od 3 mjeseca računajući od dana početka postupka javne nabave.
Naručitelj može tijekom postupka javne nabave radi provjere navedenih okolnosti od tijela nadležnog za vođenje kaznene evidencije i razmjenu tih podataka s drugim državama za bilo kojeg ponuditelja ili osobu po zakonu ovlaštenu za zastupanje gospodarskog subjekta zatražiti izdavanje potvrde o činjenicama o kojima to tijelo vodi službenu evidenciju.
Ako naručitelj ne bude u mogućnosti pribaviti potvrdu nadležnog tijela, radi provjere navedenih okolnosti naručitelj može od ponuditelja zatražiti da u primjerenom roku dostavi važeći:
1. dokument tijela nadležnog za vođenje kaznene evidencije države sjedišta gospodarskog subjekta, odnosno države čiji je državljanin osoba ovlaštena po zakonu za zastupanje gospodarskog subjekta, ili
2. jednakovrijedni dokument koji izdaje nadležno sudsko ili upravno tijelo u državi sjedišta gospodarskog subjekta, odnosno u državi čiji je državljanin osoba ovlaštena po zakonu za zastupanje gospodarskog subjekta, ako se ne izdaje dokument iz kaznene evidencije, ili
3. izjavu pod prisegom ili odgovarajuću izjavu osobe koja je po zakonu ovlaštena za zastupanje gospodarskog subjekta ispred nadležne sudske ili upravne vlasti ili bilježnika ili nadležnog strukovnog ili trgovinskog tijela u državi sjedišta gospodarskog subjekta, odnosno u državi čiji je ta osoba državljanin ili izjavu s ovjerenim potpisom kod bilježnika, ako se u državi sjedišta gospodarskog subjekta, odnosno u državi čiji je ta osoba državljanin ne izdaju dokumenti iz točke 1. i 2. ili oni ne obuhvaćaju sva navedena kaznena djela.
U slučaju zajednice ponuditelja navedene okolnosti utvrđuju se za sve članove zajednice pojedinačno.
Ponuditelji mogu koristiti Obrazac izjave koji se daje u prilogu ove dokumentacije, ukoliko sami sastavljaju izjavu ista treba sadržavati sve okolnosti navedene u čl. 67. stavku 1. točki 1. Zakona o javnoj nabavi.
3.1.2. Dokaz o ispunjenju obveza plaćanja dospjelih poreznih obveza i obveza za mirovinsko i zdravstveno osiguranje
Javni naručitelj obvezan je isključiti ponuditelja iz postupka javne nabave ako nije ispunio obvezu plaćanja dospjelih poreznih obveza i obveza za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, osim ako mu prema posebnom zakonu plaćanje tih obveza nije dopušteno ili je odobrena odgoda plaćanja (primjerice u postupku predstečajne nagodbe).
Za potrebe utvrđivanja okolnosti iz točke 3.1.2 gospodarski subjekt dostavlja:
1. potvrdu Porezne uprave o stanju duga koja ne smije biti starija od 30 dana računajući od dana početka postupka javne nabave, ili
2. važeći jednakovrijedni dokument nadležnog tijela države sjedišta gospodarskog subjekta, ako se ne izdaje potvrda iz točke 1. ovoga stavka, ili
3. izjavu pod prisegom ili odgovarajuću izjavu osobe koja je po zakonu ovlaštena za zastupanje gospodarskog subjekta ispred nadležne sudske ili upravne vlasti ili bilježnika ili nadležnog strukovnog ili trgovinskog tijela u državi sjedišta gospodarskog subjekta ili izjavu s ovjerenim potpisom kod bilježnika, koje ne smiju biti starije od 30 dana računajući od dana početka postupka javne nabave, ako se u državi sjedišta gospodarskog subjekta ne izdaje potvrda iz točke 1. ovoga stavka ili jednakovrijedni dokument iz točke 2. ovoga stavka.
U slučaju zajednice ponuditelja svi članovi zajednice će pojedinačno dostaviti ovaj dokaz.
3.1.3. Lažni podaci
Naručitelj će isključiti ponuditelja iz postupka javne nabave ako je dostavio lažne podatke pri dostavi dokumenata koji su dio ponude na ovo nadmetanje.
3.2. Ostali razlozi isključenja
Javni naručitelj isključit će ponuditelja iz postupka javne nabave:
a) ako je nad njime otvoren stečaj, ako je u postupku likvidacije, ako njime upravlja osoba postavljena od strane nadležnog suda, ako je u nagodbi s vjerovnicima, ako je obustavio poslovne djelatnosti ili se nalazi u sličnom postupku prema propisima države sjedišta gospodarskog subjekta;
b) ako je nad njime pokrenut prethodni postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka ili postupak likvidacije po službenoj dužnosti, ili postupak nadležnog suda za postavljanje osobe koja će njime upravljati, ili postupak nagodbe s vjerovnicima ili se nalazi u sličnom postupku prema propisima države sjedišta gospodarskog subjekta;
c) ako je gospodarski subjekt u posljednje dvije godine do početka postupka javne nabave učinio težak profesionalni propust koji javni naručitelj može dokazati na bilo koji način.
Za potrebe utvrđivanja okolnosti iz točke a) i b) gospodarski subjekt u ponudi treba dostaviti:
— izvod iz sudskog, obrtnog ili drugog odgovarajućeg registra države sjedišta gospodarskog subjekta koji ne smije biti stariji od tri mjeseca računajući od dana početka postupka javne nabave ili
— važeći jednakovrijedni dokument koji je izdalo nadležno sudsko ili upravno tijelo u državi sjedišta gospodarskog subjekta, ako se ne izdaje izvod iz prethodne točke ili izvod ne sadrži sve podatke potrebne za utvrđivanje tih okolnosti ili
— izjavu pod prisegom ili odgovarajuću izjavu osobe koja je po zakonu ovlaštena za zastupanje gospodarskog subjekta ispred nadležne sudske ili upravne vlasti ili bilježnika ili nadležnog strukovnog ili trgovinskog tijela u državi sjedišta gospodarskog subjekta ili izjavu s ovjerenim potpisom kod bilježnika, koje ne smiju biti starije od tri mjeseca računajući od dana početka postupka javne nabave, ako se u državi sjedišta gospodarskog subjekta ne izdaje izvod iz točke 1. ili dokument iz točke 2. ili oni ne sadrže sve podatke potrebne za utvrđivanje tih okolnosti.
Težak profesionalni propust u smislu navoda po c) je postupanje gospodarskog subjekta u obavljanju njegove profesionalne djelatnosti protivno odgovarajućim propisima, kolektivnim ugovorima, pravilima struke ili sklopljenim ugovorima o javnoj nabavi, a koje je takve prirode da čini tog gospodarskog subjekta neprikladnom i nepouzdanom stranom ugovora o javnoj nabavi ili okvirnog sporazuma koji javni naručitelj namjerava sklopiti. Težak profesionalni propust kod izvršenja ugovora o javnoj nabavi je takvo postupanje gospodarskog subjekta koje ima kao posljedicu značajne i/ili opetovane nedostatke u izvršenju bitnih zahtjeva iz ugovora koji su doveli do njegova prijevremenog raskida, nastanka štete ili drugih sličnih posljedica. Postojanje teškog profesionalnog propusta dokazuje javni naručitelj na temelju objektivne procjene okolnosti svakog pojedinog slučaja.
U slučaju zajednice ponuditelja, okolnosti navedeno pod a), b) i c) utvrđuju se za sve članove zajednice pojedinačno.
4.1. Uvjeti pravne i poslovne sposobnosti ponuditelja, te dokumenti kojima dokazuju sposobnost,
Za dokazivanje pravne i poslovne sposobnosti ponuditelj treba priložiti
4.1.1. Izvod o upisu u sudski registar, obrtni, strukovni ili drugi odgovarajući registar države sjedišta gospodarskog subjekta.
Svaki ponuditelj mora u postupku javne nabave dokazati svoj upis u sudski, obrtni, strukovni ili drugi odgovarajući registar države sjedišta gospodarskog subjekta.
Upis u registar dokazuje se odgovarajućim izvodom, a ako se oni ne izdaju u državi sjedišta gospodarskog subjekta, gospodarski subjekt može dostaviti izjavu s ovjerom potpisa kod nadležnog tijela.
Izvod ili izjava iz stavka 2. ovoga članka ne smije biti starija od tri mjeseca računajući od dana početka postupka javne nabave.
U slučaju zajednice ponuditelja svi članovi zajednice obvezni su pojedinačno dokazati svoju pravnu i poslovnu sposobnost iz točke 4.1.1.
III.2.2)Ekonomska i financijska sposobnost
Informacije i formalnosti potrebne za ocjenjivanje ispunjenja zahtjeva: 4.2. Financijska sposobnost
Kako bi dokazao svoju financijsku i gospodarsku sposobnost ponuditelj treba priložiti slijedeće dokumente temeljem kojih će Naručitelj provjeriti financijske pokazatelje kojima se dokazuje financijska sposobnost:
4.2.1. Bilancu, račun dobiti i gubitka, odnosno odgovarajući financijski izvještaj, ako je njihovo objavljivanje propisano u državi sjedišta ponuditelja.
Minimalna(e) razina(e) sposobnosti koja se zahtijeva: S ovim dokazom financijske sposobnosti gospodarski subjekt treba dokazati da mu je ukupni prihod u prethodnoj dostupnoj obračunatoj godini bio jednak ili veći od 1 600 000 HRK te da posljednju dostupnu financijsku godinu nije završio u gubitku čime dokazuje da ima potrebnu financijsku snagu kako bi u roku i kvalitetno izveo predmetnu nabavu.
III.2.3)Tehnička sposobnost
Informacije i formalnosti potrebne za ocjenjivanje ispunjenja zahtjeva:
4.3.2. Popis ugovora o izvršenim uslugama u 2014. godini i tijekom tri godine koje prethode 2014 godini.
Popis ugovora o isporuci usluga koje su iste ili slične* predmetu nabave, popis sadrži iznos, datum isporuke te naziv druge ugovorne strane naručitelja u smislu Zakona o javnoj nabavi ili privatnog subjekta. Ako je druga ugovorna strana naručitelj prema Zakonu o javnoj nabavi, popis sadrži ili mu se kao dokaz prilaže potvrda o zadovoljavajućem izvršenju, izdana ili potpisana od naručitelja. Ako je druga ugovorna strana privatni subjekt, popis sadrži ili mu se kao dokaz prilaže njegova potvrda o zadovoljavajućem izvršenju, a u nedostatku iste, vrijedi izjava ponuditelja uz dokaz da je potvrda zatražena.
4.3.3. Izjava o alatima, uređajima ili tehničkoj opremi koja je pružatelju usluga na raspolaganju u svrhu izvršenja ugovora.
Ponuditelj mora dokazati da raspolaže s električnim uređajima i instrumentima, odgovarajućim tehničkim alatima te vozilom s košarom ili platformom za izvođenje radova na stupovima rasvjetnih tijela visine do 12 m, kao i osposobljenim rukovateljem podizne platforme.
Minimalna(e) razina(e) sposobnosti koja se zahtijeva:
Potrebno je dostaviti najmanje jednu potvrdu naručitelja o urednoj isporuci usluga koje su iste ili slične*5 predmetu nabave.
Ponuditelj potpisuje i žigom ovjerava izjavu o raspoloživim električnim uređajima i instrumentima, odgovarajućim tehničkim alatima te vozilom s košarom ili platformom za rad na visini do 12 m čime dokazuje da je sposoban pružiti usluge koje su predmet nuđenja. Uz izjavu je potrebno priložiti presliku knjižice vozila i ovlaštenja za rukovatelja podiznom platformom.
Zahtijevani električni uređaji i instrumenti, odgovarajući tehnički alat i vozilo s košarom ili platformom za rad na visini do 12 m nužan su uvjet da bi se predmetna usluga mogla obaviti kvalitetno i u definiranim rokovima.
III.2.4)Podaci o rezerviranim ugovorima
III.3)Posebni uvjeti za ugovore o javnim uslugama
III.3.1)Podaci o određenoj profesiji
Izvršenje usluge ograničeno je za određenu profesiju: ne
III.3.2)Osobe odgovorne za izvršenje usluge
Pravne osobe moraju naznačiti imena i stručnu kvalifikaciju osoba odgovornih za izvršenje usluga: ne

Odjeljak IV.: Postupak

IV.1)Vrsta postupka
IV.1.1)Vrsta postupka
Otvoreni postupak
IV.1.2)Ograničenje broja gospodarskih subjekata kojima će se dostaviti poziv na dostavu ponude, na pregovaranje ili na sudjelovanje u dijalogu
IV.1.3)Smanjivanje broja gospodarskih subjekata tijekom pregovaranja ili dijaloga
IV.2)Kriteriji za odabir ponude
IV.2.1)Kriteriji za odabir ponude
Najniža cijena
IV.2.2)Podaci o elektroničkoj dražbi
Provodi se elektronička dražba: ne
IV.3)Administrativni podaci
IV.3.1)Evidencijski broj koji je dodijelio javni naručitelj:
01/14 NVV
IV.3.2)Ranija objava(e) vezana uz isti ugovor
ne
IV.3.3)Uvjeti za preuzimanje dokumentacije za nadmetanje i dodatne dokumentacije ili opisne dokumentacije
Dokumentacija se naplaćuje: ne
IV.3.4)Rok za dostavu ponuda ili zahtjeva za sudjelovanje
14.4.2014 - 12:00
IV.3.5)Datum slanja poziva na dostavu ponuda, na pregovaranje ili na sudjelovanje u dijalogu odabranim natjecateljima
IV.3.6)Jezik(ci) na kojem(ima) ponude ili zahtjevi za sudjelovanje moraju biti sastavljeni
hrvatski.
Drugo: Svjetlotehnički izračuni mogu biti na engleskom jeziku.
IV.3.7)Rok valjanosti ponude
danima: 90 (od isteka roka za dostavu ponuda)
IV.3.8)Uvjeti za javno otvaranje ponuda
Datum: 14.4.2014 - 12:00

Mjesto:

Općina Cista Provo, Trg dr. Ante Starčevića 1, 21256 Cista Provo.

Odjeljak VI.: Dopunski podaci

VI.1)Podaci o obnavljanjima
Ovaj ugovor će se obnavljati: ne
VI.2)Podaci o fondovima Europske unije
Ugovor je u vezi s projektom i/ili programom koji se financira iz fondova Europske unije: ne
VI.3)Dodatni podaci
VI.4)Žalbeni postupak
VI.4.1)Tijelo nadležno za žalbeni postupak

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave
95857869241
Koturaška cesta 43/IV
10000 Zagreb
HRVATSKA
E-pošta: dkom@dkom.hr
Telefon: +385 14559930
Internetska adresa: www.dkom.hr
Telefaks: +385 14559933

VI.4.2)Podnošenje žalbe
Detaljnji podaci o roku(ovima) za podnošenje žalbe: Žalba se izjavljuje u roku 10 dana, i to od dana:
1. objave poziva na nadmetanje u odnosu na sadržaj poziva na nadmetanje i dokumentacije za nadmetanje, te dodatne dokumentacije ako postoji;
2. objave izmjene dokumentacije za nadmetanje u odnosu na sadržaj izmjene dokumentacije;
3. otvaranja ponuda u odnosu na propuštanje naručitelja da odgovori na pravodobno dostavljen zahtjev za objašnjenjem ili izmjenom vezanom za dokumentaciju za nadmetanje te na postupak otvaranja ponuda;
4. primitka odluke o odabiru ili odluke o poništenju u odnosu na postupak pregleda, ocjene i odabira ponuda odnosno razloge poništenja.
VI.4.3)Služba od koje se mogu dobiti podaci o podnošenju žalbe

Općina Cista Provo
Trg dr. Ante Starčevića 1,
21000 21256 Cista Provo
HRVATSKA
E-pošta: nedjeljko.kegalj@inet.hr
Telefon: +385 21722201
Internetska adresa: www.opcina-cista-provo.hr
Telefaks: +385 21722201

VI.5)Datum slanja ove objave:
3.3.2014

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: