Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 03.11.2021. 08:14

Javni natječaj za odabir korisnika grant sredstava tekućeg transfera za Projekat Digitalna transformacija MSP-a za 2021. godinu

Izvor: Akta.ba, 03.11.2021.

Na osnovu točke IV Odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućeg transfera „Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima" („Službene novine Federacije BiH”, broj 87/21) i člana 5. Pravilnika o postupcima u provođenju programa razvoja malog gospodarstva („Službene novine Federacije BiH”, br: 50/13,55/13 i 86/13), Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta raspisuje

 

JAVNI NATJEČAJ

ZA ODABIR KORISNIKA GRANT SREDSTAVA TEKUĆEG TRANSFERA ZA PROJEKAT „DIGITALNA TRANSFORMACIJA MSP-a“ ZA 2021. GODINU

 

I PREDMET JAVNOG NATJEČAJA

Predmet Javnog natječaja za odabir korisnika grant sredstava tekućeg transfera za Projekat „Digitalna transformacija MSP-a“ za 2021. godinu (u daljem tekstu: Javni natječaj) je prikupljanje prijava za odabir korisnika poticajnih grant sredstava za realizaciju njihovih projekata u cilju jačanje konkurentnosti i rasta MSP-a kroz provedbu mjera podrške za digitalnu transformaciju malih i srednjih poduzeća i jačanja otpornosti MSP-a na krizu izazvanu COVID-19.

 

II KATEGORIJE KORISNIKA SREDSTAVA

Pravo učešća na Javnom natječaju imaju subjekti malog gospodarstva definirani po Zakonu o poticanju razvoja malog gospodarstva Federacije BiH („Službene novine Federacije BiH“ br.19/06 i 25/09) i Zakonu o obrtu i srodnim djelatnostima („Službene novine Federacije BiH“ broj 75/21), koji imaju sjedište na području Federacije BiH, imaju minimalno deset (10) zaposlenih na neodređeno vrijeme i koji posluju najmanje godinu dana.

Pravo učešća na natječaju imaju poslovni subjekti čija je osnovna djelatnost (ili djelatnost poslovnih jedinica ukoliko subjekt aplicira sa poslovnom jedinicom) iz:

Područja C - Prerađivačka industrija" osim oblasti/grana: 11.01; 12; 20.51; 25.4; 30.3; 30.4

Područja E, samo oblast 38 i 39

Područja F

Područja J, samo oblast 58; 62 i 63 

Izbor korisnika vršit će se isključivo na osnovu šifre djelatnosti iz Obavijesti o razvrstavanju poslovnog subjekta prema djelatnosti koju izdaje Zavod za statistiku.

Korisnici grant sredstava Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta (u daljem tekstu: Ministarstvo) po drugim projektima u 2021. godini ne mogu koristiti sredstva ovog projekta.

 

III KRITERIJI ZA RASPODJELU SREDSTAVA

Kriteriji za raspodjelu sredstava su: kvaliteta projekta, vrsta djelatnosti, povećanje uposlenosti; izvori - način financiranja; broj uposlenih; pripadnost ciljnoj grupi; ravnomjerniji regionalni razvoj (stupanj razvijenosti JLS); dosadašnji poticaji od strane Ministarstva u zadnjih pet (5) godina.

 

IV SADRŽAJ PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE U JAVNOM NATJEČAJU

Podnosioci prijava pripremaju prijedloge projekata u skladu sa Smjernicama za podnosioce prijava koje su dostupne na internet stranici Ministarstva (www.fmrpo.gov.ba).

 

V NAČIN PODNOŠENJA PRIJAVE

Prijave se dostavljaju preporučeno poštom u zapečaćenim kovertama na adresu;

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, dr. Ante Starčevića b.b. (Hotel ,,ERO“),

88000 Mostar

sa naznakom:

Ne otvarati - po Javnom natječaju za Projekat „Digitalna transformacija MSP-a“ za 2021. godinu

Na poleđini koverte obavezno navesti:

- naziv podnosioca prijave;

- adresu i kontakt telefon:

- ovjeriti pečatom podnosioca prijave

Prijave se dostavljaju do 26.11.2021. godine (petak), odnosno prihvaćaju se prijave koje imaju poštanski pečat najkasnije sa navedenim datumom.

Neblagovremene prijave, prijave koje nemaju sve potrebne elemente kao i prijave koje ne ispunjavaju uvjete Javnog natječaja bit će odbačene.

U postupku Javnog natječaja Ministarstvo ne snosi nikakve troškove sudionicima na natječaju te zadržava pravo da u slučaju opravdanosti poništi Javni natječaj.

Prispjela dokumentacija se neće vraćati.

 

VI EVALUACIJA I ODABIR PROJEKATA

Evaluacija i odabir projekata će se vršiti u skladu sa kriterijima i procedurom utvrđenim Smjernicama za podnosioce prijava.

Nakon obrade prispjelih prijava Ministarstvo će objaviti rezultate Javnog natječaja u „Službenim novinama Federacije BiH” i na internet stranici Ministarstva.

Podnosioci prijava mogu uložiti prigovor u roku od osam (8) dana od dana objave rezultata u „Službenim novinama Federacije BiH”, radi provjere činjenica i objektivnosti ocjene prijave.

 

VII DODATNE INFORMACIJE ZA PODNOSIOCE PRIJAVA

Sve dodatne informacije vezane za Javni natječaj mogu se dobiti isključivo putem elektronske pošte, najkasnije sedam (7) dana prije isteka roka za podnošenje prijava na e-mail adresu: grant@fmrpo.gov.ba. Svi odgovori na pitanja koji mogu biti relevantni i za ostale podnosioce prijava biti će objavljeni na internet stranici Ministarstva.

 

Potrebnu dokumentaciju vezanu za ovaj natječaj možete preuzeti ovdje:

- Javni natječaj

- Smjernice za projekt

- Obrazac projektnog prijedloga

- Proračun projekta

- Plan aktivnosti

- Pismo namjere o minimalnom iznosu sufinanciranja

- Izjava o neosuđivanosti i nevođenju postupka-popunjen primjerak

- Izjava o neosuđivanosti i nevođenju postupka

- Izjava o nesudjelovanju u koruptivnim radnjama-popunjen primjerak

- Izjava o nesudjelovanju u koruptivnim radnjama

- Izjava o primljenim de minimis pomoćima i drugim državnim pomoćima-popunjen primjerak

- Izjava o primljenim de minimis pomoćima i drugim državnim pomoćima

- Ugovor - primjerak

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: