Javni poziv za apliciranje na vaučer za inovaciju (Innovation voucher scheme)

Izvor: eKapija.ba, 15.05.2014.

POZIV ZA APLICIRANJE NA VAUČER ZA INOVACIJU

 

Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA) kao regionalni partner na projektu WIDER – Okolišno prihvatljiv razvoj malih i srednjih preduzeća. Inovacije i razvoj u energetskom sektoru regije Mediterana, koji se finansira iz sredstava EU u okviru Mediteran Programa, objavljuje

 

Javni poziv za apliciranje na vaučer za inovaciju (Innovation voucher scheme).

 

Cilj Javnog poziva je izbor i podrška relevantnim projektima malih i srednjih preduzeća Sarajevske makroregije, koji će na inovativan način i u saradnji sa pružaocima usluga znanja/konsultantima odgovoriti na izazove i potrebe novog tržišta: razvoj novih usluga i proizvoda koji pridonose povećanju životnog kvaliteta za starije osobe u okviru eko-pametnog stanovanja i energetske efikasnosti.

Vaučeri za inovaciju su kreirani na način da omoguće kompanijama da pristupe znanju i iskustvima koji su im potrebni kako bi postale inovativne i ojačale svoju konkurentnost i produktivnost.

Vrijednost iznosa vaučera je bruto 5, 000. 00 (mali vaučer) ili bruto 10, 000. 00 € (veliki vaučer), čime se projekt finansira u cijelosti. Visina iznosa vaučera će biti dodjeljena projektnoj aplikaciji (projektu) nakon evaluacije od strane Odbora za procjene, a u skladu sa definisanim kriterijima za procjenu. Kompanija može iskoristiti vaučer da pokrije projektne troškove u iznosu bruto 5,000.00€ ili bruto 10, 000. 00€.

Potrebno je da kompanija i ponuđač pristupa znanju/konsultant zajedno definišu radni program u sklopu projekta prije podnošenja aplikacije.

Glavni cilj projekta WIDER je pomoć u identifikaciji i jačanju inovacijskih kapaciteta, upravljanju znanjem i umrežavanju malih i srednjih preduzeća (MSP) u regiji Mediterana, kako bi se unaprijedio status novih proizvoda mikro, malih i srednjih preduzeća u opskrbnom lancu ekološki orijentiranih domova za aktivan i nezavisan život starijih osoba u sedam regionalnih industrijskih zona Mediterana.  

Pozivamo sva mala i srednja preduzeća  sa područja Sarajevske makroregije da u saradnji sa konsultantima svoje projektne prijedloge dostave do 18.6. 2014. godine.

Prijavnu dokumentaciju (1. Tekst Javnog poziva / Opis projektnog zadatka, 2. Application form (eng.) – potrebno je ispuniti prijavni obrazac na engleskom jeziku, 3. Izjava de minimis,

4. Izjava MSP i ostalu u tekstu Poziva navedenu dokumentaciju) možete preuzeti na stranici www.serda.ba

 

Za sve dalje informacije molimo Vas da kontaktirate Sarajevsku regionalnu razvojnu agenciju – SERDA d.o.o.

Hamdije Čemerlića 2/11, 71000 Sarajevo, Tel.: +387 33 703 547, serda@serda.ba ili lejla@serda.ba

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: