Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 05.03.2020. 10:52

Javni poziv za prijavu projekata udruženja građana za sufinansiranje iz budžeta Grada Banjaluka u 2020. godini

Izvor: Akta.ba, 05.03.2020.

REPUBLIКA SRPSКA

GRAD BANJA LUКA

GRADONAČELNIК

Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku

Broj: 10-6-108/20.
Dana, 04. 03. 2020. godine

 

Na osnovu člana 4. Pravilnika o sufinansiranju projekata udruženja građana putem javnog poziva („Službeni glasnik Grada Banja Luka“, br. 6/17 i 5/20), Odjeljenje za kulturu, turizam isocijalnupolitikuGradaBanjaLuka raspisuje

 

JAVNI POZIV
za prijavu projekata udruženja građana za sufinansiranje iz budžeta Grada Banjaluka u 2020. godin
i

I
Raspisuje se Javni poziv za prijavu projekata udruženja građana za sufinansiranje iz budžeta Grada Banjaluka u 2020. godini iz sljedećih prioritetnih oblasti:

1. Obezbjeđivanje uslova u zajednici za samostalan život osoba sa invaliditetom

2. Programi podrške osobama treće životne dobi za samostalniji i kvalitetniji život u prirodnom okruženju,
3. Prevencija demencije kod osoba treće životne dobi i programi međugeneracijske solidarnosti,
4. Razvojni programi za djecu i porodicu u mjesnim zajednicama, s ciljem prevencije društveno neprihvatljivog ponašanja,
5. Razvojni programi namjenjeni zdravim životnim stilovima na području emocionalnog razvoja djece predškolskog uzrasta,
6. Razvojni programi iz oblasti nenasilne komunikacije i asertivnog ponašanja djece školskog uzrasta.

II
Projekte treba realizovati na području grada Banjaluke do kraja 2020. godine, a visina sredstava koja se mogu dodijeliti po projektu iznose od 3.000,00 do 25.000,00 КM. Udruženje može prijaviti samo jedan projekat na javni poziv.
I

II
Na ovaj javni poziv može se prijaviti udruženje građana koje je registrovano u skladu sa zakonom kod nadležnog suda ili drugog nadležnog organa i koje ima sjedište ili registrovanu organizacionu jedinicu na području grada Banjaluka.

IV
Udruženja su, u skladu sa Pravilnikom o sufinansiranju projekata udruženja građana putem javnog poziva ( u daljem tekstu: Pravilnik), dužna da dostave:
1. popunjen prijavni obrazac - GUBL-OB-11/06;
2. popunjen obrazac - Prijedlog projekta sa prilozima, (broj priloga 1- 6);
3. kopiju Rješenja o upisu u registar udruženja građana Osnovnog suda u Banjoj Luci, (sa
upisom promjena) odnosno drugog nadležnog organa - za nosioca prijedloga projekta i
eventualne partnere;
4. kopiju Potvrde o registraciji u Poreskoj upravi Republike Srpske (JIB);
5. kopiju Statuta udruženja (za podnosioca prijedloga projekta i eventualne partnere);
6. kopiju Bilansa stanja i bilansa uspjeha za 2019. godinu, ovjerenu od strane nadležne agencije za finansijsko poslovanje i od licenciranog i ovlaštenog računovođe, osim ako je udruženje registrovano u 2019. godini;
7. kopiju Izvještaja o radu udruženja za 2019. godinu, osim ako je udruženje;
8. registrovano u 2019. godini;
9. kopiju Plana rada udruženja za 2020. godinu;
10. kopiju Potvrde o izmirenim poreskim obavezama koja nije starija od mjesec dana.

V
Dokumente iz tačke 4. pod rednim brojevima 3,4, i 5. ne dostavlja udruženje čiji je projekat sufinansiran u prethodnoj godini putem javnog poziva, osim u slučaju promjene tražene dokumentacije.
Neće se sufinansirati projekti udruženja koja ne ispunjavaju uslove iz člana 10. i 11. Pravilnika.

VI
Prijave pristigle na ovaj javni poziv, u skladu sa Pravilnikom, razmatraće i vrednovati Кomisija za ocjenu i izbor projekata udruženja građana za sufinansiranje iz budžeta Grada u 2020. godini koju imenuje Gradonačelnik.
Rezultati Javnog poziva objavljuju se na web - stranici Grada Banjaluka u roku od 40 dana od dana zatvaranja javnog poziva.

VII
Prijave na Javni poziv sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku Grada Banjaluka, putem Prijemne kancelarije Gradske uprave Grada Banja Luka, kancelarija 14, u zatvorenoj koverti, sa naznakom: Javni poziv za prijavu projekata udruženja građana za sufinansiranje iz budžeta Grada Banjaluka u 2020. godini, pozivom na broj:10-6-108/20, ili putem pošte - preporučeno, na adresu: Grad Banjaluka, Gradska uprava, Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Trg srpskih vladara 1, 78 000 Banja Luka.

VIII
Javni poziv ostaje otvoren 21 (dvadesetjedan) dan od dana objavljivanja u dnevnim novinama i na web - stranici Grada Banja Luka.
Ukoliko Javni poziv ne bude objavljen istovremeno, rok za prijave će se računati od dana posljednje objave.
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje. IX
Prijavni obrazac „GUBL-OB-11/06“ i Prijedlog projekta sa prilozima (prilozi 1-6) nalaze se na web - stranici Grada Banja Luka: www.banjaluka.rs.ba. uz objavljeni javni poziv, a prijavni obrazac može se preuzeti i ispred Prijemne kancelarije Gradske uprave Grada Banjaluka. Prijedlog projekta sa prilozima (1-6) potrebno je popuniti u elektronskoj formi.

Prijavni obrazac i dodatna dokumentacija dostavlja se u 1 primjerku, a obrazac Prijedlog projekta sa prilozima (1-6) - u 2 štampana primjerka (1 original i 1 kopija), i jedan primjerak - u elektronskoj formi („CD” ili „USB”).
X
Sve informacije vezane za javni poziv mogu se dobiti kod samostalnog stručnog saradnika za udruženja građana, putem broja telefona: 051/244-444, lokal 718, ili direktno - u kancelariji broj 26.

NAČELNIК
Mr Neven Stanić

 

Pravilnik o sufinansiranju projekata udruženja građana

Pravilnik o izmjena i dopunama pravilnika o sufinansiranju projekata udruženja građana

 

Komplet obrazaca

PREUZMI

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: