Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 11.06.2020. 15:19

Nabavka usluga promocije poljoprivredne proizvodnje i potencijala agrara Grada Bijeljina putem internet – stranice, drugih internet – platformi i aplikacija za mobilne telefone

Izvor: Akta.ba, 11.06.2020.

REPUBLIKA SRPSKA 
GRAD BIJELjINA
GRADONAČELNIK 
GRADSKA UPRAVA GRADA BIJELjINA
ODSJEK ZA JAVNE NABAVKE, INVESTICIJE I NADZOR
I ODJELjENjE ZA POLjOPRIVREDU

 

TENDERSKA DOKUMENTACIJA U
POSTUPKU JAVNE NABAVKE USLUGA:
PROMOCIJA POLjOPRIVREDNE PROIZVODNjE I POTENCIJALA AGRARA GRADA BIJELjINA PUTEM INTERNET – STRANICE, DRUGIH INTERNET –
PLATFORMI I APLIKACIJA ZA MOBILNE TELEFONE ŠIFRA: PLj-01-P1/20
POSTUPAK DODJELE UGOVORA O USLUGAMA IZ ANEKSA II DIO B ZJN


Šifra:PLj-01-P1/20, BROJ PROTOKOLA 02-404-115/20

NAZIV UGOVORNOG ORGANA
1. Podaci o ugovornom organu
Ugovorni organ: Grad Bijeljina
Adresa: Trg Kralja Petra Prvog Karađorđevića br.1, 76 300 Bijeljina IDB/JIB: 4400358930002
Telefon:055/233-119
Faks: 055/210-162
Veb adresa: www.sobijeljina.org
2. Podaci o osobi zadužnoj za kontakt
Kontakt osoba: Sreten Vučković Telefon: 055/233-115
Faks: 055/210-162
e-mail: javnab.sobn@gmail.com

OPIS PREDMETA NABAVKE I TEHNIČKE SPECIFIKACIJE
3. Opis predmeta nabavke
3.1.Predmet ovog postupka je – nabavka usluga: PROMOCIJA POLjOPRIVREDNE PROIZVODNjE I POTENCIJALA AGRARA GRADA BIJELjINA PUTEM INTERNET – STRANICE, DRUGIH INTERNET – PLATFORMI I APLIKACIJA ZA MOBILNE TELEFONE
ŠIFRA: PLj-01-P1/20
3.2. Oznaka i naziv iz JRJN:64216000-3
3.3. Procijenjena vrijednost nabavke iznosi (bez PDV-a): 6.000,00 KM
3.4. Redni broj nabavke u Planu javnih nabavki: 59
3.5. Krajnji rok za realizaciju predmetnih usluga je od dana potpisivanja ugovora do 31.12.2020. godine.
3.6. Ugovorni organ će u skladu sa članom 4. stav (3) Pravilnika o postupku dodjele ugovora o uslugama iz Ankesa II dio B Zakona o javnim nabavkama izabrati najpovoljnijeg ponuđača.
PERIOD NA KOJI SE ZAKLjUČUJE UGOVOR

4. Ugovor se zaključuje na period od dana potpisivanja ugovora do 31.12.2020. godine.

USLOVI ZA KVALIFIKACIJU/ZAHTJEVI KOJE PONUĐAČ TREBA ISPUNITI
5.1. Lična sposobnost – ne traži se
5.2. Sposobnost za obavljanje profesionalne djelatnosti: Ponuđači treba da ispunjavaju sljedeći minimalni USLOV:
1. Ponuđač mora biti registrovan za obavljanje djelatnosti koja je predmet nabavke u ovom postupku
Za navedeni uslov ponuđači, uz ponudu, treba da dostave sljedeći DOKAZ:
Ponuđač treba da dostavi uz ponudu dokaz o registraciji za obavljanje djelatnosti koja je predmet nabavke u ovom postupku u skladu sa važećim propisima prema zemlji porijekla (npr. Rješenje o upisu u sudski registar sa svim prilozima ili izvod iz registra preduzetnika, na osnovu koga se nedvosmisleno može zaključiti da je ponuđač registrovan za obavljanje djelatnosti koja je predmet konkretne javne nabavke). Dokazi se dostavljaju u originalu ili ovjerenoj kopiji. Ukoliko ponuđač ne dostavi uz ponudu dokaz o registraciji ponuda će biti eliminisana iz daljeg postupka.
Napomena: Ukoliko ponudu dostavlja grupa ponuđača, svaki član grupe mora biti registrovan za obavljanje djelatnosti koja je predmet nabavke.
5.3. Ekonomska i finansijska sposobnost-NE TRAŽI SE 5.4. Tehička i profesionalna sposobnost ponuđača:
Da bi mogao da učestvuje u postupku javne nabavke, u pogledu tehničke i profesionalne sposobnosti, ponuđač mora da uspuni sljedeći USLOV:
1. Ponuđač treba da posjeduje internet stranicu i aplikaciju za mobilne telefone u svom vlasništvu
Za navedeni uslov ponuđači, uz ponudu, treba da dostave sljedeći dokaz:
1. Ponuđači su obavezni dostaviti potpisanu i ovjerenu Izjavu kojom potvrđuju da posjeduje internet stranicu i aplikaciju za mobilne telefone u vlasništvu. ( Izjava je sastavni dio Priloga III ).
Ukoliko ponudu dostavlja grupa ponuđača, svi članovi grupe dostavljaju zajedno dokaze u smislu ispunjavanja uslova u pogledu tehničke i profesionalne sposobnosi ponuđača.
U slučaju da ponudu dostavlja grupa ponuđača
- grupa ponuđača kao cjelina mora ispuniti uslove koji se tiču ekomomsko- finansijske i tehničko profesionalne sposobnosti, što znači da grupa ponuđača može kumulativno ispunjavati postavljene uslove i dostaviti dokumentaciju kojom dokazuju ispunjavanje postavljenih uslova;
- uslove koji se tiču lične sposonosti i sposobnosti za obavljanje profesionalne djelatnosti – rješenje o registraciji, moraju ispunjavati svaki član grupe ponuđača pojedinačno, te svaki od članova grupe ponuđača mora dostaviti dokumentaciju kojom dokazuju ispunjavanje postavljenih uslova, na način na koji su predviđeni da se dostavljaju dokazi;
Grupa ponuđača koja želi učestvovatu u ovom postupku javne nabavke dužna je dostaviti orginal ili ovjerenu kopiju pravnog akta o udruživanju u grupu ponuđača radi učešća u postupku javne nabavke, u roku ne dužem od 3 dana od dana prijema odluke o izboru najpovoljnije ponude. Navedeni pravni akt mora sadržavati: ko su članovi grupe ponuđača sa tačnim identifikacionim elementima; ko ima pravo istupa, predstavljanja i ovlaštenje za potpisivanje ugovora u ime grupe ponuđača kao i utvrđenu solidarnu odgovornost između članova grupe ponuđača za obaveze koje preuzima grupa ponuđača. Ukoliko ponuđač ne dostavi definisani pravni akt sa definisanom sadržinom, ugovor će se dodijeliti sljedećem ponuđaču sa rang liste.
Ukoliko se ponuđač odlučio da učestvuje na tenderu kao član grupe ponuđača, ne može učestvovati i samostalno sa svojom ponudom u istom tenderu tj. lotu, niti kao član druge grupe ponuđača, odnosno postupanje suprotno zahtjevu ugovornog organa će imati za posljedicu odbijanje svih ponuda u kojima je taj ponuđač učestvovao.
Grupa ponuđača ne mora osnovati novo pravno lice da bi učestvovala u ovom postupku javne nabavke
 

KRITERIJUM ZA IZBOR NAJPOVOLjNIJEG PONUĐAČA
6. Kriterijum za dodjelu ugovora je najniža cijena tehnički zadovoljavajuće ponude.
Ponuđena cijena usluga treba uključivati sve obaveze vezane za navedene usluge, tj : cijena ponude sadrži sve naknade koje ugovorni organ treba platiti ponuđaču na koju se zatim obračunava i PDV.
Ugovorni organ ne smije imati nikakve dodatne troškove osim onih koji su navedeni u obrazcu za ponudu, odnosno u obrascu za cijenu ponude- Prilog I i Prilog II tenderske dokumentacije.

PERIOD VAŽENjA PONUDE
7. Period važenja ponude je 60 (šezdeset) dana od isteka roka za podnošenje ponuda. Period važenja ponude ne može bit kraći od roka navedenog u tenderskoj dokumentaciji, ali ugovorni organ ne može utvrditi rok kraći od 30 dana. Ukoliko ponuđač u ponudi ne navede rok važenja ponude, onda se smatra da je rok važenja ponude onaj koji je naveden u tenderskoj dokumentaciji. U slučaju da je period važenja ponude kraći od roka navedenog u tenderskoj dokumentaciji, ugovorni organ će odbiti takvu ponudu u skladu sa članom 60. stav (1) Zakona. Ugovorni organ zadržava pravo da pismenim putem traži saglasnost za produženje roka važenja ponude. Ukoliko ponuđač ne dostavi pismenu saglasnost, smatra se da je odbio zahtjev ugovornog organa, te se njegova ponuda ne razmatra u daljem toku postupka javne nabavke.
 

NAČIN DOSTAVLjANjA PONUDA
8. Ponuda se dostavlja u originalu na kojima će čitko pisati „ORIGINAL PONUDE“.
Ponuda, bez obzira na način dostavljanja, mora biti zaprimljena u ugovornom organu, na adresi navedenoj u tenderskoj dokumentaciji, do datuma i vremena navedenog u tenderskoj dokumentaciji. Sve ponude zaprimljene nakon tog vremena su neblagovremene i kao takve, neotvorene će biti vraćene ponuđaču.
Ponude se predaju na protokol ugovornog organa ili putem pošte, na adresu ugovornog organa, u zatvorenoj omotnici na kojoj, na prednjoj strani omotnice, mora biti navedeno:
NAZIV UGOVORNOG ORGANA: Grad Bijeljina
ADRESA UGOVORNOG ORGANA: Trg Kralja Petra I Karađorđevića br.1, 76 300 Bijeljina
PONUDA ZA NABAVKU: PROMOCIJA POLjOPRIVREDNE PROIZVODNjE I POTENCIJALA AGRARA GRADA BIJELjINA PUTEM INTERNET – STRANICE, DRUGIH INTERNET – PLATFORMI I APLIKACIJA ZA MOBILNE TELEFONE
ŠIFRA: PLj-01-P1/20, broj:02-404-115/20
„NE OTVARAJ“
Na zadnjoj strani omotnice ponuđač je dužan da navede sljedeće: Naziv i adresa ponuđača / grupe ponuđača
Ponuda se čvrsto uvezuje na način da se onemogući naknadno vađenje ili umetanje listova. Ako je ponuda izrađena u dva ili više dijelova, svaki dio se čvrsto uvezuje na način da se onemogući naknadno vađenje ili umetanje listova. Dijelove ponude kao što su uzorci, katalozi, mediji za pohranjivanje podataka i sl. koji ne mogu biti uvezani ponuđač obilježava nazivom i navodi u sadržaju ponude kao dio ponude.
Stranice ili listovi ponude se označavaju brojem na način da je vidljiv redni broj stranice. Kada je ponuda izrađena od više dijelova, stranice ili listovi se označavaju na način da svaki slijedeći dio započinje rednim brojem kojim se nastavlja redni broj stranice ili lista kojim završava prethodni dio. Ako sadrži štampanu literaturu, brošure, kataloge koji imaju originalno numerisane brojeve, onda se ti dijelovi ponude ne numerišu dodatno.
Svi listovi ponude moraju biti čvrsto uvezani na način da se onemogući naknadno vađenje ili umetanje listova tj. svi listovi ponude, složeni u jednu fasciklu, uvezuju jemstvenikom koji se ovjerava pečatom. Sve strane ili listovi ponude moraju biti numerisane na način da je vidljiv redni broj stranice ili lista.
Ponuda neće biti odbačena ukoliko su listovi ponude numerisani na način da je obezbjeđen kontinuitet numerisanja, te će se smatrati manjim odstupanjem koje ne mijenja, niti se bitno udaljava od karakteristika, uslova i drugih zahtjeva utvrđenih u obavještenju o nabavci i tenderskoj dokumentaciji.

KRAJNjI ROK ZA DOSTAVLjANjE PONUDA
9. Ugovorni organ: Grad Bijeljina
Ulica i broj: Trg Kralja Petra I Karađorđevića br.1
Soba broj: Gradska uprava Grada Bijeljina Gradska uprava Grada Bijeljina

Datum:01.07.2020. godine
Krajnji rok za dostavljanje ponuda:12:30 časova

Ponude zaprimljene nakon isteka roka za prijem ponuda se vraćaju neotvorene ponuđačima. Ponuđači koji ponude dostavljaju poštom preuzimaju rizik ukoliko ponude ne stignu do krajnjeg roka utvrđenog tenderskom dokumentacijom.

DATUM I VRIJEME OTVARANjA PONUDA:
10. Ugovorni organ:Grad Bijeljina
Ulica i broj: Trg Kralja Petra I Karađorđevića br.1 Soba broj:Gradska uprava Grada Bijeljina Datum:01.07.2020. godine
Vrijeme otvaranja ponuda:13:00 časova
ZAKLjUČIVANjE UGOVORA ZA JEDNOKRATNO IZVRŠENjE USLUGE ILI NA PERIOD KOJI NE MOŽE BITI DUŽI OD TRI GODINE-

11. Krajnji rok za realizaciju predmetnih usluga je od dana potpisivanja ugovora do 31.12.2020. godine.
Sastavni dio ovog Poziva je Nacrt ugovora, u koji su unijeti svi elementi iz tenderske dokumentacije. Ponuđač samo treba ovjeriti i potpisati Nacrt ugovora bez popunjavanja ostalih dijelova Ugovora

12. SUKOB INTERESA
12.1. U skladu sa članom 52. Zakona, kao i sa drugim važećim propisima u BiH, ugovorni organ će odbiti ponudu ukoliko ponuđač koji je dostavio ponudu, dao ili namjerava dati sadašnjem ili bivšem zaposlenom kod ugovornog organa, poklon u vidu novčanog iznosa ili u nekom drugom obliku, u pokušaju da izvrši uticaj na postupak ili na odluku ili na sam tok postupka javne nabavke. Ugovorni organ će u pisanoj formi obavjestiti ponuđača i Agenciju za javne nabavke o odbijanju ponude, te o razlozima za to i o tome će napraviti zabilješku u izvještaju o postupku nabavke.
Ponuđač je dužan uz ponudu dostaviti i posebnu pismenu izjavu, ovjerenu kod nadležnog organa, da nije nudio mito niti učestvovao u bilo kakavim radnjama čiji je cilj korupcija u javnoj nabavci. Izjava je sastavni dio tenderske dokumentacije i mora biti ovjerena kod organa nadležnog za ovjeru dokumenata (Organ uprave ili notar), a potpisuje je ovlašteni zastupnik ponuđača ili lice koga on ovlasti ( u tom slučaju se punomoć mora priložiti uz ponudu).
12.2. U slučaju da ponuda prouzrokuje ili može da prouzrokuje sukob interesa u skladu sa važećim propisima u BiH (član 52. Zakona), ugovorni organ će postupiti u skladu sa tim propisima, što uključuje i obrazloženo odbijanje takve ponude. S tim u vezi, ponuda će biti odbijena ako:
- rukovodilac ugovornog organa ili član upravnog ili nadzornog odbora ugovornog organa istovremeno obavlja upravljačke poslove u privrednom subjektu koji dostavlja ponudu, ili
- ako je rukovodilac ugovornog organa ili član upravnog ili nadzornog odbora ugovornog organa istovremeno i vlasnik poslovnog udjela, dionica odnosno drugih prava na osnovu kojih učestvuje u upravljanju, odnosno u kapitalu tog privrednog subjekta sa više od 20%, ili
- ako je ponuđač direktno ili indirektno učestvovao u tehničkim konsultacijama u pripremi postupka javne nabavke, a ne može objektivno da dokaže da njegovo učešće u tehničkim konsultacijama ne ograničava konkurenciju, te da svi ponuđači imaju jednak tretman u postupku, sve u skladu sa odredbama člana 52. stav 5), 6) i 7) Zakona.
12.3. U slučaju da ponuda koju ugovorni organ primi u toku postupka javne nabavke prouzrokuje ili može da prouzrokuje sukob interesa u skladu sa važećim propisima o sukobu interesa u Bosni i Hercegovini, ugovorni organ je dužan postupiti u skladu sa propisima u Bosni i Hercegovini.

WEB ADRESA STRANICE ILI DRUGA INTERNETSKA STRANICA NA KOJOJ SE MOŽE PREUZETI DODATNA DOKUMENTACIJA (ako je dodatna dokumentacija predviđena)
13. Web stranica na kojoj se može preuzeti tenderska dokumentacija je www.gradbijeljina.org, i nije predviđena dodatna dokumentacija.

POZIV

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: