Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Natječaj za novinarsku nagradu Pišući za CIE 2014

Izvor: eKapija.ba, 29.04.2014.

Otvoren natječaj za novinarsku nagradu ˝Pišući za CIE 2014˝

 

•           Austrijska novinska agencija (APA) i UniCredit Bank Austria pozivaju novinare iz cijele Europe da prijave svoje radove za novčanu nagradu u iznosu od 5.000 EUR-a

 

Austrijska novinska agencija (APA) i UniCredit Bank Austria, ove godine, po jedanaesti put pozivaju na prijavu radova za međunarodnu novinarsku nagradu ˝Pišući za CIE˝. Novinari iz cijele Europe su pozvani da prijave svoje radove – članke koji se bave temom Centralne i Istočne Europe ili koji su relevantni za Centralnu i Istočnu Europu. Novčana nagrada iznosi 5.000 EUR-a.

 

Kako bi se prijavili za učešće na natječaju, neophodno je da svi zainteresirani novinari, najkasnije do 31. jula/srpnja 2014. godine, dostave svoje radove koji su objavljeni u periodu od 1. augusta/kolovoza 2013. do 31. jula/srpnja 2014. godine. U konkurenciju ulaze i transkripti radijskih i televizijskih članaka, te internet članci. Međunarodni žiri će odabrati pobjednika, a nagrada će biti dodijeljena prilozima koji promoviraju međusobno razumijevanje i pomažu da se  prevaziđu granice i predrasude. Cilj natječaja ˝Pišući za CIE˝  je promocija europske integracije sredstvima visokokvalitetnog novinarstva.

 

Pobjednik će biti proglašen u novembru/studenom, a tom prilikom, na svečanoj ceremoniji u Beču, bit će mu uručena nagrada.  Deset najboljih autora će također dobiti dodatnu platformu za objavu svojih članaka  preko web stranice www.apa.at/cee-award.

 

Ova novinarska nagrada je pokrenuta 2004. godine kada se deset zemalja Centralne i Istočne Europe pridružilo Europskoj uniji i do sada je dodijeljena deset puta. Pobjednik prve godine natječaja bio je češki novinar, Lubos Palata (2004.). Ostali pobjednici su bugarska autorica, Diana Ivanova (2005.), bosanskohercegovački novinar, Šefik Dautbegović (2006.), austrijski autor, Martin Leidenfrost (2007.), novinarka, Ana Koktsidou, rođena u Grčkoj, a odrasla u Njemačkoj (2008.), austrijski istraživački novinar i autor, Florian Klenk (2009.), Azra Nuhefendić, autorica rođena u Bosni i Hercegovini, koja živi u Italiji (2010.), slovenačka novinarka i fotograf, Meta Krese (2011.) i češki novinar, Martin Ehl (2012.). Nagradu za prošlu godinu su osvojili francuski novinari Laurent Geslin i Sebastian Gobert za reportažu o ukrajinskoj granici sa Europskom unijom.

 

Na svečanoj ceremoniji se svake godine obraćaju istaknuti govornici. Počasni gosti na dosadašnjim dodjelama nagrada bili su Jiri Dienstbier,  aktivista  u čehoslovačkom disidentskom pokretu Povelja 77, a potom bivši češki ministar vanjskih poslova, Milan Kučan, prvi predsjednik Slovenije, Bärbel Bohley, aktivistica za građanska prava u bivšoj Istočnoj Njemačkoj, Hans-Dietrich Genscher, bivši njemački ministar vanjskih poslova i Wolfgang Petritsch, bivši Visoki predstavnik Međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini. Gosti na događaju bili su i češki spisatelj i aktivista za građanska prava, Pavel Kohout, te bivši poljski disident i aktivista za solidarnost, Adam Michnik.

 

Ovogodišnji žiri, koji zasjeda u različitim sastavima, pored prošlogodišnjih pobjednika, Laurenta Geslina i Sebastiana Goberta, čine i češki ekspert za komunikacije, Milan Smid, slovački publicista, Michael Berko, savjetnik za komunikacije, Ildiko Füredi-Kolarik, poljski novinari, Igor Janke i Pawel Bravo, mađarska radio-novinarka, Julia Varadi, bugarska autorica, Janina Dragostinova, austrijska novinarka Cornelia Vospernik, specijalista UniCredit Bank Austrije za odnose sa medijima u Centralnoj i Istočnoj Europi, Tiemon Kiesenhofer i predsjedavajuća žirija, Alexandra Demcisin, zamjenica urednika za vanjsku politiku u Austrijskoj novinskoj agenciji (APA).

 

Neophodno je da autori prilikom slanja prijava, dostave prilog na originalnom jeziku, njegov prijevod na engleski jezik, te svoju biografiju. Prijevod na njemački jezik je dobrodošao, no nije obavezan. Sve dodatne informacije, kao i obrazac za prijavu za nagradu možete pronaći na web stranici: www.apa.at/cee-award.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: