Obavještenje o namjeravanoj promjeni oblika društva iz d.d. u d.o.o.

Datum objave: 07.09.2016. 09:58 / Izvor: Dnevni list, 07.09.2016.

D.D. „NAMJEŠTAJ“ GRADAČAC

25. Novembar bb

 

Na osnovu člana 66. Zakona o privrednim društvima („Službene novine Federacije BiH" broj: 81/15) i plana reorganizacije sa mišljenjem vanjskog revizora, objavljujemo:

 

OBAVJEŠTENJE

o namjeravanoj promjeni oblika društva iz d.d. u d.o.o.

Obavještavaju se dioničari i povjerioci Dioničkog društva Tvornice namještaja „NAMJEŠTAJ" Gradačac ul. 25.Novembar bb, (skraćena firma: D.D."NAMJEŠTAJ" Gradačac) da su Uprava i Nadzorni odbor su pripremili Plan reorganizacije o promjeni oblika organiziranja Društva i o tome obavještavaju dioničare i povjerioce Društva 30 dana prije donošenja odluke Skupštine o usvajanju Plana reorganizacije i donošenja odluke o promjeni oblika organiziranja društva u društvo sa ograničenom odgovornošću.

Ukupna imovina, obveze i kapital Društva učesnika: D.D."NAMJEŠTAJ" Gradačac, 25.Novembar bb, iskazane po knjigovodstvenim vrijednostima na dan donošenja odluke o primjeni oblika organiziranja društva prenose se na Društvo sljednika: "NAMJEŠTAJ" d.o.o. Gradačac, 25. Novembar bb. Promjenom oblika organiziranja Društva iz dioničkog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću, dionički kapital članova dioničkog društva će se povećati na teret rezervi za iznos od 221,26 KM zbog dioničara koji bi pretvaranjem dionice u udio dobili udio manji od 100 KM.

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: