Prodaja potraživanja: poslovna zgrada u Istočnom Sarajevu

Datum objave: 21.09.2016. 07:46 / Izvor: Akta.ba, 20.09.2016.

Prodaja potraživanja: poslovna zgrada u Istočnom Sarajevu

Poslovna zgrada u Istočnom Sarajevu

 

HETA ASSET RESOLUTION BIH poziva sve potencijalne investitore zainteresovane za kupovinu potraživanja da dostave pismo namjere sa pozivom na broj 002 na ponude@heta-asset-resolution.ba ili poštom na adresu: HETA BiH, Hamdije Čemerlića 2, 71000 Sarajevo, BiH najkasnije do 19. oktobra 2016. godine.

Potraživanje je, između ostalog, osigurano hipotekom na nekretnini u Istočnom Sarajevu - Opština Istočna Ilidža koja uključuje poslovnu zgradu – poslovne prostorije površine od cca 450,00 i 125,00 metara kvadratnih.

Za sve dodatne informacije ili pitanja, nemojte oklijevati da nas kontaktirate na +387 (0)33 706 117 ili +387 (0)33 706 081.

 

NAPOMENA POTENCIJALNIM INVESTITORIMA

Pismo namjere za učešće u transakciji mora sadržavati minimalno slijedeće elemente:

a) Naziv, adresu i kratak opis zainteresiranog lica (ili svakog člana konzorcija), uključujući i informaciju o krajnjem vlasniku kao i kontakt osobu u slučaju potrebe za dodatnim informacijama;

b) Obrazloženje transakcije;

c) Potvrdu da zainteresovano lice nastupa u vlastitom interesu ili u slučaju da posrednici/savjetnici dostavljaju pismo namjere u ime zainteresovane strane, potrebno je dostavljanje validne pismene punomoći.

Nakon zaprimanja i ocjene dostavljenih pisama namjere, zainteresovane strane mogu biti pozvane da učestvuju u procesu prodaje, a kako bi stekli detaljniji uvid u predmet potraživanja, od njih će se zahtijevati da potpišu ugovor o povjerljivosti, kojim će se obavezati na čuvanje poslovne tajne.

Prodavatelj zadržava pravo da produži rok za dostavljanje pisma namjere, promijeni druge rokove u procesu prodaje, obustavi proces prodaje u cijelosti ili prilagodi strukturu transakcije u bilo koje vrijeme, uz uslov da postupa u skladu sa principima otvorenog procesa prodaje. Prodavatelj ima pravo da zatraži dodatne informacije od lica koja su iskazala interes za kupovinu kao i da, bez posebnog obrazloženja, određeno lice ne pozove da učestvuje u daljnjem toku procesa.

Transakcija bi trebala biti realizovana kroz ugovor o ustupanju potraživanja.

 

Istražite HETA portfelj potraživanja na www.heta.ba

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: