Prodaja visokoaktivnih dezinfekcionih sredstava i specijalnog deterdženta za pranje, čišćenje i dezinfekciju

Izvor: Dnevni Avaz, 30.05.2014.

forEks BH Tuzla XVIII Hrvatske brigade br.2, Tel.: 035/311420 fax:035/311421 e-mail: foreksbh@gmail.com

                              zastupnik Hemijske industrije TKI Hrastnik d.d. Za Savo 6 1430 Hrastnik, Slovenija EU www.foreksbh.com

 

Oglas za prodaju

Visokoaktivna dezinfekciona sredstava i specijalni deterdžent za pranje, čišćenje i dezinfekciju 

Redni broj

Naziv artikla

Svojstvo

Asortiman pakovanja

Jedinica mjere

Cijena KM/j.m.

1

2

3

4

5

6

1

AQUASAN granule

sredstvo za dezinfekciju

Visoko aktivno dezinfekciono sredstvo koje sadrži aktivni hlor vezanog kao 98 % Na-dihlorizocijanurat. Namijenjeno za dezinfekciju pitke vode, te za vanjsku dezinfekciju svih površina, predmeta, opreme i uređaja AQASAN djeluje na vegetativne oblike po gram-pozitivnim i gram-negativnim bakterijama, na plijesni alge i viruse (Hepatitis A,B) te dokazano uništava virus ptičije gripe A (H5N1). Sredstvo je rastvorno u vodi te se kao takvo i upotrebljava.

1

kg

13,00

2

BRAVO ML MIX HIGIJENIK

specijalni deterdžent za čišćenje i dezinfekciju

Specijalni deterdžent na bazi Na karbonata i tripolifosfata, je umjereno alkalno, praškasto sredstvo, namijenjeno za čišćenje uz istovremenu dezinfekciju. Prisustvo površinsko-aktivnih materija u njemu smanjuje površinsku napetost vode i omogućava brže i bolje efekte čišćenja, a ugrađeni dezinficijensi na bazi aktivnog hlora sigurno uništavaju gram pozitivne i gram negativne mikroorganizme.Koristi se za pranje, čišćenje, odmašćivanje i dezinfekciju svih površina Vrlo je ekonomičan i jednostavan za upotrebu. Upotrebljava se kao vodeni rastvor 100-500 g deterdženta zavisno od zaprljanja na 10 L vode.

5

kg

3,10

3

AQUASAN ALGICID

sredstvo za dezinfekciju koncentrat

Koncentrovano tečno neutralno dezinfekciono sredstvo na bazi benzalkonijum hlorida <20%AQUASAN ALGICID je kationski baktericid i fungicid djelotvoran u vrlo niskim koncentracijama pri čemu ubija sve negativne oblike bakterija i klica sa slabo rezistentnim sporama. Baktericidna aktivnost je odlična tj. traje po nekoliko dana stvarajući na tretiranim površinama prevlaku. AQUASAN ALGICID stvara površinsku napetost zbog čega ima snažno antiseptično djelovanje. Ubija bakteriju dizenterije (entamoeba histolytica) u razređenju 1:15000 i to u roku od 10 - 12 minuta.Zbog toga se koristi za saniranje javnih nužnika, dezinfekciju ruku,opreme,pribora za jelo, posuda, zidova, podova, klupa WC-a i svih ostalih površina.Koristi se kao vodeni rastvor, jedna supena kašika na 5 L vode.

1

kg

10,50

4

CLOX

uništivač

plijesni i algi

Tekući biocidni pripravak koji sadrži 60 g/l aktivnog hlora. Clox uništava plijesan na zidovima, fasadama, vlažnim površinama, na fugama, u kupatilima u smočnicama i podrumima. Dobro djeluje i na alge.

0,5

1

1,50

5

SOLNA KISELINA

19-20 °o klorovodonična kiselina.Upotrebljava se za rastapljanje vodenog kamenca, neutralizaciju i druge namjene.

1

1

1,10

 

Cijene su bez uračunatog PDV-a . Sve dodatne informacije na tel. 061 140 274 ili e mail: foreksbh@gmail.com. Dostava na području cijele BiH.

Na lageru imamo i sve ostale vrste industrijskih deterdženata i kućne hemje. 

 

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: