Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima koji su upisani u registar pčelara i pčelinjaka

Datum objave: 05.05.2023. 09:58 / Izvor: Akta.ba, 03.05.2023.

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima koji su upisani u registar pčelara i pčelinjaka

 

 

Služba za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem obavještava poljoprivredne proizvođače, fizička i pravna lica sa područja Grada Zenice koji su upisani u registar pčelara i pčelinjaka da je Pravilnikom o pčelarstvu  („Službene novine Federacije BiH“, broj 31/18) propisano da su sva poljoprivredna gazdinstva koja su upisana u registar pčelara i pčelinjaka obavezna do 15.05.2023. godine izvršiti ažuriranje podataka, odnosno prijavu brojnog stanja pčelinjih društava. Upis u Registar pčelara i pčelinjaka kao i ažuriranje, odnosno prijava promjena podataka u registru pčelara i pčelinjaka je preduslov za ostvarivanje prava na podsticaje u oblasti pčelarstva na federalnom i kantonalnom nivou.

Obrasci zahtjeva za upis u Registar pčelara i pčelinjaka i prijavu promjena na pčelinjaku mogu se preuzeti u kanclariji br 322.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon broj 032/447-706 svaki radni dan od 7:30 do 16:00 sati.

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: