​Zatraženo izuzeće od zabrane prijema radnika u rudnike Koncerna EPBiH

02.07.2020. 09:44 / Izvor: Akta.ba
​Zatraženo izuzeće od zabrane prijema radnika u rudnike Koncerna EPBiH

Zahtjev za izuzeće upućen je zbog potrebe obezbjeđenja neophodnog broja uposlenika na poslovima u direktnoj eksploataciji uglja.

S obzirom na činjenicu da aktivnosti na izradi nove reorganizacije zavisnih društava rudnici uglja u sastavu Koncerna EPBiH nisu okončane zbog novonastale situacije sa proglašenjem prirodne nesreće uzrokovane pandemijom, Elektroprivreda BiH je Vladi Federacije BiH putem Ministarstva energije, rudarstva i industrije, dostavila zahtjev za izuzeće od zabrane prijema u radni odnos na određeno vrijeme u rudnicima uglja Koncerna EPBiH, saopćeno je.

Zahtjev za izuzeće upućen je zbog potrebe obezbjeđenja neophodnog broja uposlenika na poslovima u  direktnoj eksploataciji uglja. 

"Davanjem saglasnosti na zahtjev za izuzeće od zabrane prijema, neće doći do povećanja ukupnog broja zaposlenika niti u jednom od zavisnih društava rudnici uglja", navode iz EPBIH.  

Podsjećamo, Vlada Federacije BiH je na hitnoj telefonskoj sjednici, održanoj 21. septembra 2019.godine, zadužila zavisna društva rudnici uglja koji posluju u sastavu Koncerna EPBiH, da odmah obustave sve konkursne procedure za prijem radnika. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti