"Aerodromi" ulažu 585.000 u vozni park

07.06.2018. 09:20 / Izvor: Glas Srpske
'Aerodromi' ulažu 585.000 u vozni park

U planu javnih nabavki ovog javnog preduzeća za 2018. godinu navedeno je da će "Aerodromi" posegnuti za kupovinom minibusa za prevoz radnika i putničkog automobila.

“Aerodromi RS” planiraju u ovoj godini da za obnovu voznog parka izdvoje pola miliona maraka bez PDV-a, a taj novac biće utrošen za kupovinu automobila, minibusa, sanitetskog i terenskog vozila.

U planu javnih nabavki ovog javnog preduzeća za 2018. godinu navedeno je da će “Aerodromi” posegnuti za kupovinom minibusa za prevoz radnika i putničkog automobila, a za to će biti utrošeno 150.000 KM. “Aerodromi” imaju u planu da nabave i polovno sanitetsko i terensko vozilo, za koja je u planu nabavki predviđeno 350.000 maraka.

Kupovina vozila je planirana za treće tromjesečje ove godine, a preduzeće namjerava da obezbijedi novac iz sopstvenih prihoda i subvencija koje dobijaju od Vlade. U “Aerodromima” su kazali da su automobil i minibus koje trenutno posjeduju dotrajali i sa pređenih više od 290.000 kilometara neadekvatni za prevoz radnika.

"Zbog bezbjednosti zaposlenih, potrebno je nabaviti nova vozila. Terensko vozilo nabavljamo za kretanje izvan puteva i asfaltiranih površina neophodnog radi pregleda i zaštite aerodromskog kompleksa, između ostalog, od divljači i ptica", kazali su u “Aerodromima RS”.

U ovom preduzeću ističu da imaju priručnik čiji je dio i pravilnik o medicinskoj službi.

"Na aerodromu postoje opremljena sanitetska služba i adekvatan kadar u skladu sa vazduhoplovnim propisima Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH (BHDCA). Shodno tome, moramo imati sanitetsko vozilo jer je postojeće dotrajalo", kazali su u “Aerodromima RS”.

Pored izdvajanja 500.000 maraka za obnovu voznog parka, “Aerodromi” planiraju da dodatnih 120.000 maraka bez PDV-a usmjere za popravku vatrogasnog vozila. I ovi poslovi planirani su za treći kvartal ove godine, a novac će takođe biti obezbijeđen iz vlastitih prihoda i od Vladinih subvencija.

Saobraćaj s “Aerodroma RS” trebalo bi konačno da zaživi od jeseni ove godine, od kada su najavljeni letovi jedne od najvećih evropskih kompanija “Rajaner” iz Banjaluke ka aerodromima u Briselu, Stokholmu i Memingenu. U planu je da avioni “Rajanera” dva puta sedmično saobraćaju ka ovim destinacijama.

Vozila za prtljag

“Aerodromi RS” su u ovogodišnjem planu nabavki predvidjeli i kupovinu vučnih stepenica za ukrcavanje putnika u avion i za njih će biti izdvojeno 70.000 maraka bez PDV-a.

Pored toga, planirana je i kupovina vučnih vozila za prevoz prtljaga, za koje je predviđeno 150.000 maraka. Ove nabavke preduzeće je planiralo za posljednje ovogodišnje tromjesečje.

Nabavka vozila u 2018. godini

* automobil

* minibus

* sanitetsko

* terensko

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti