"Anton Paar" otvorio pogon u Brodu: Proizvodit će uređaje za traženje nestalih

14.04.2018. 08:48 / Izvor: Akta.ba
'Anton Paar' otvorio pogon u Brodu: Proizvodit će uređaje za traženje nestalih
OTVORI GALERIJU

U Močilima kod Broda juče je svečano predstavljena nova proizvodna hala austrijskog preduzeća "Anton Paar".

U Močilima kod Broda juče je svečano predstavljena nova proizvodna hala od 2.000 m2 austrijskog preduzeća "Anton Paar". Svečanoj promociji prisustvovali su potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković, predsjednik skupštine opštine Derventa Marjan Kljajić, predsjednik skupštine opštine Brod Ivo Mijić, načelnik opštine Brod Ilija Jovičić, predstavnici vjerskih zajednica u Brodu, poslovni partneri, radnici i njihove porodice i drugi gosti.

"U ovoj hali ponajprije će se obrađivati metal i radit će se završni radovi na metalnim dijelovima. Proizvodit će se dijelovi za mjerne instrumente. Radujemo se što smo nedavno sklopili veliki ugovor za ovu tvornicu", rekao je Friedrich Santner vlasnik preduzeća i dodao da će ove godine u ovom pogonu biti proizvedeno 40.000 uređaja za pronalaženje ljudi koji su nestali ili su se izgubili.

Investicija ovog stranog ulagača iznosi oko 1.200.000,00 eura. Kako je Bernard Urh direktor Anton Paar Shape Tec BA d.o.o. rekao, trenutno zapošljavaju 34 radnika, a do ljeta planiraju povećanje broja zaposlenih na 40.

U svom obraćanju načelnik opštine Jovičić je napomenuo da je ovo  važan događaj za lokalnu zajednicu i dodao da Opštinska uprava stoji na raspolaganju za svaku podršku investitorima.

Inače, rečeno je da je nova hala predviđena za 60 radnika uz mogućnost za širenje. "Anton Paar" ukupno zapošljava oko 2900 radnika i ima oko 30 predstavništava u cijelom svijetu. Preduzeće Anton Paar u BiH se bavi CNC obradom metala struganjem i glodanjem, odnosno proizvodnjom visokokvalitetnih mjernih uređaja i precizne mehanike.

Preduzeće "Anton Par" već ima otvorenu proizvodnju u Derventi i zapošljava 25 radnika.


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti