"Batagon" mora poštovati zaključke Vlade RS-a

29.03.2019. 12:38 / Izvor: SRNA
'Batagon' mora poštovati zaključke Vlade RS-a

Sve trasperento rađeno i da su Srpska, te zaposleni u "Birču" zaštićeni zaključcima Vlade Republike Srpske.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je Vlada Srpske mogla da proda svoja potraživanja u Fabrici glinice "Birač" u stečaju i bez bilo kakvih uslova, ali je to urađeno sa 16 zaključaka koje mora poštovati firma "Batagon".

"Prvi zaključak kaže da u roku od 10 godina `Birač` ne može biti otuđen, da mora biti zadržan broj zaposlenih, uloženo više od 50 miliona evra, riješeno pitanje brane crvenog mulja, da sa dobavljačima budu zadržani postojeće ugovori. Ukoliko se `Batagon` ne bude ponašao u skladu sa ovim, ništa ne znače potpisani ugovori", rekao je Višković novinarima.

On je naveo da ne zna ko stoji iza "Batagona", ali da je Vlada Republike Srpske u decembru prošle godine razmatrala nekoliko ponuda, među kojima i ove firme.

"Prihvaćena je ponuda kao najpovoljnija i dat je rok do 31. decembra prošle godine da se dostave garancije i jedini koji je dostavio je bila ova firma. Na osnovu toga došlo je do sklapanja sporazuma koje su potpisale naše institucije koje imaju potraživanja u `Birču`", dodao je Višković.

On je napomenuo da je sve trasperento rađeno i da su RS, te zaposleni u "Birču" zaštićeni zaključcima Vlade Republike Srpske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti