"BH Airlines" s novim boingom očekuje veći promet

25.05.2009. 08:59 / Izvor: Nezavisne novine
'BH Airlines' s novim boingom očekuje veći promet

S novim avionom boing 737 400, koji je odskora u sastavu flote "BH Airlinesa", ova kompanija bi mogla udvostručiti svoj udio u prevozu putnika s Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Iznoseći ove planove, direktor "BH Airlinesa" Nudžeim Rečica 24.05.2009. godine je kazao da ova avio-kompanija trenutno "pokriva" samo 14 odsto od ukupno pola miliona putnika godišnje na sarajevskom aerodromu.

"Flota "BH Airlinesa", dokapitalizacijom od jedne od najvećih svjetskih avio-kompanija "Turkish Airlines", čime turska kompanija učestvuje u vlasništvu sa 49 procenata, postala je bogatija za još jedan avion boing 737 400", rekao je Rečica novinarima tokom promotivnog leta na liniji Sarajevo - Istanbul.

Naglasio je da nabavka ovog mlaznog aviona, kojeg je kupio turski partner, omogućila "BH Airlinesu" da, pored pet postojećih, uvede još devet međunarodnıh linija.

"Od novih linija najvažnije su tri linije prema Skandinaviji, te redovne linije prema Pragu, Dizeldorfu, Berlinu i Podgorici", objasnio je Rečica na konferenciji za novinare održanoj u avionu dok je bio na visini od 10.000 metara, na letu između Sarajeva i Istanbula.

Direktor "Turkish Airlinesa" Temel Kotili istakao je da je partnerstvo s "BH Airlinesom" "biznis, ali i pomoć avio-kompaniji iz prijateljske zemlje", najavivši da će sarajevska kompanija uskoro raspolagati još jednim mlaznim avionom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti