"Bosnalijek" uspostavio poslovnu saradnju sa "Bekto Precizom" - Radna mjesta za pedeset Goraždana

24.08.2007. 09:33 / Izvor: Oslobođenje
'Bosnalijek' uspostavio poslovnu saradnju sa 'Bekto Precizom' - Radna mjesta za pedeset Goraždana



Delegacija Bosnalijeka posjetila je goraždansku firmu "Bekto Precisa" radi uspostavljanja poslovne saradnje dviju kompanija u izradi plastične ambalaže za sirupe Bosnalijeka. To će značiti i otvaranje novih 50 radnih mjesta.

"Namjeravamo da našu staklenu ambalažu zamijenimo plastičnom. Riječ je o vrlo ozbiljnom projektu i mi smo se uvjerili da "Bekto Preciza" može odgovoriti našim zahtjevima. Iskreno se nadam da ćemo vrlo brzo pokrenuti proizvodnju plastične ambalaže za sirupe od 100, 125, 150, 200 i 250 mililitara i da ćemo za godinu dana imati značajan plasman naših proizvoda na svjetskom tržištu u plastičnoj ambalaži proizvedenoj u Goraždu", izjavio je Edin Arslanagić, direktor Bosnalijeka.

Amir Ćoralić, tehnički direktor "Bekto Precise", naglašava da se sa ovim projektom firma prvi put dotiče oblasti medicine i farmacije. "To je za nas izazov, ali i jaka želja da uposlimo ljude i otvorimo nova radna mjesta. Mislim da ćemo uz naš moto i spoj tri osnovne stvari - cijenu, kvalitet i vrijeme - dobiti još jednog zadovoljnog kupca, ovoga puta Bosnalijek", izjavio je Ćoralić.

Vodeća firma u Bosanskopodrinjskom kantonu Goražde u protekle dvije godine zaposlila je više od 180 radnika, a u pogonima "Bekto Precise" proizvode se vrhunski proizvodi za svjetski poznate firme u oblasti auto i elektroindustrije.

Razgovorima o uspostavi poslovne saradnje Bosnalijeka i "Bekto Precise" prisustvovali su u prvi ljudi Kantona i općine Goražde - premijer Salem Halilović i načelnik Mustafa Kurtović, koji nisu krili zadovoljstvo ostvarenom saradnjom s obzirom na to da će realizacija ovog projekta značiti smanjenje nezaposlenosti u najsiromašnijem kantonu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti