"Delta Holding" učinila prvi korak u prodoru na tržište FBiH otvaranjem Maxi marketa u Jajcu

21.07.2008. 12:31 / Izvor: Dnevni Avaz
'Delta Holding' učinila prvi korak u prodoru na tržište FBiH otvaranjem Maxi marketa u Jajcu

Kompanija "Delta Maxi" iz Banja Luke, koja posluje u okviru beogradskog koncerna "Delta Holding", otvorila je prije nekoliko dana prodajni objekat u Jajcu, prvi u Federaciji BiH. Na svečanom otvaranju Maxi marketa u centru Jajca, u neposrednoj blizini kulturno-historijske zone, bilo je više od hiljadu ljudi, koji su satima strpljivo čekali u redu, pošto je najavljeno sedmodnevno sniženje prehrambenih artikala, hemijskih proizvoda i tehničkih uređaja do 50 %.

Prvog dana rada Maxija najveća potražnja bila je za televizorima, koji su se po cijeni od 99 KM prodali u rekordnom roku. Maxi market se prostire na 2.000 kvadrata, a u ponudi ima oko 15.000 artikala najpoznatijih domaćih i svjetskih proizvođača sa 42 zaposlena radnika. Pored prijatnog ambijenta, kupce očekuje asortiman koji će zadovoljiti i one najizbirljivije. U Maxi marketu sa ponosom ističu Maxi pijacu sa bogatom ponudom voća i povrća kao i Maxi pekaru sa uvijek toplim hljebom i pecivima.

"Slijedeći Maxi market otvorit ćemo 30. jula u Banjoj Luci, uz obavezna specijalna akcijska sniženja koja organizujemo u takvim prilikama" kazala je Dijana Milanković-Kusturić, menadžer za odnose sa javnošću. "Delta" i njene firme kćerke već su se pozicionirali na tržištu RS preuzimanjem trgovačkog lanca Tropic, banjalučke Robne kuće Boska, otvaranjem prodajnih centara sportske opreme. Nakon Jajca, prema ranijim najavama, "Delta" planira ili preuzimati ili graditi prodajne centre i u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Zenici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti